Вживання семи і більше чашок чаю в день на 50% збільшує ризик розвитку раку простати у чоловіків.
Трохи менше чверті учасників вживали 7 і більше чашок на день
До таких висновків дійшли вчені з університету Глазгона основі спостережень за здоров’ям 6 тисяч чоловіків упродовж 40 років, пише newsyou.info.
Дослідження почалося ще в 1970 році. Учасники віком від 21 до 75 років заповнювали анкети про споживання чаю, кави й алкоголю, а також про куріння і загальний стан здоров'я.
Трохи менше чверті учасників вживали 7 і більше чашок на день. З них 6,4% заробили рак простати в найближчі 7 років.
Такі дані суперечать попереднім дослідженням про те, що чаювання знижує ризик розвитку раку, а також хвороб серця, діабету і хвороби Паркінсона.
Однак вчені не можуть поки стверджувати, чи є сам собою чай фактором ризику. На їхню думку, необхідні додаткові дослідження – надто вже несподіваними виявилися результати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми