1. Сховай всю шкідливу їжу з поля зору, а натомість того поклади на видне місце морквину, яблука або інші корисні продукти. Оскільки ми, намагаючись заощадити час, їмо те, що лежить найближче.
2. Зроби корисну їжу зручною для споживання: помий і почисти моркву, поклади на тарілку яблука. А печиво, крекери, цукерки, які так зручно їсти, відклади якнайдалі. Адже саме доступність шкідливих продуктів впливає на переїдання.
3. Не позбувайся доказів. Не викидай кістки від курячих крилець, папірці від цукерок. Професор Вонсінк з'ясував у процесі експерименту, що люди з'їдають більше, якщо не бачать, скільки вони з'їли. Тому кісточки і папірці – прекрасне нагадування про з'їдене, що допоможе не переїдати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП 5 способів пришвидшити ваш метаболізм4. Дивися на їжу, перш ніж її з'їсти. Оцінюй об’єм і кількість з'їденого, це теж допоможе менше їсти.
5. Заведи собі блокнот і записуй усе, що ти з'їла. Це допоможе контролювати кількість.