Відомий канадський кленовий сироп здатний допомогти здоров'ю печінки. Детальніше - читайте у "Країні здоров'я".
Кленовий сироп
Доктор Кейко Абе з аспірантури Токійського університету, що займається питаннями сільського господарства і науками про життя, констатує: "Здорові тварини, які одержували 100% кленовий сироп, демонстрували значне поліпшення в роботі печінки в порівнянні з контрольною групою". Її теж годували солодким сиропом, але він не відрізнявся наявністю в складі унікальних речовин, властивих для кленового.
Треба сказати, результати дослідження будуть особливо корисні для людей середнього віку, що мають зайву вагу, аномально високу концентрацію в крові ліпідів, діабет або нечутливість до інсуліну та інші розлади, характерні для метаболічного синдрому. Саме у них найчастіше відзначаються проблеми з печінкою.
Секрет кленового сиропу полягає в значній концентрації антиоксидантів, вітамінів і мінеральних речовин. Це корисна альтернатива різноманітним джемам.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми