Дорогі креми для шкіри можуть замінити правильно підібрані продукти, що особливо актуально перед початком літнього сезону
Шкіра - не тільки найбільший орган, а й «візитна картка» людини. Вона, як лакмусовий папірець, відображає стан організму. А навесні він не в кращому стані. Щоб до літа шкіра засяяла, як у немовляти, треба підтримати її зсередини.
- Навесні для красивої шкіри не потрібні дорогі креми. Набагато ефективніше їсти натуральну їжу, багату клітковиною і необхідними мікроелементами, яка зміцнює кишкову флору, - радить німецький дерматолог Яель Адлер.
Продукти, які допоможуть підтримати здоров'я шкіри навесні:
Морква. Містить провітамін А, бета-каротин, який має протизапальну дію і підсилює власний захист шкіри від ультрафіолету.
Томатна паста, кавун і шипшина. Містять антиоксидант лікопін, який нейтралізує вільні радикали в шкірі, наприклад, викликані впливом сонця і курінням.
Жирна морська риба. У лососі, скумбрії і оселедця багато якісного білка для пружної шкіри, а також омега-3 жирних кислот, вітаміну D і селену, які пригнічують запалення.
Горіхи, авокадо і рослинні олії холодного віджиму. Лляне, волоське, рапсове і оливкове масла містять важливі мононенасичені і поліненасичені жирні кислоти. Вони сприяють регенерації шкіри і забезпечують сприятливе співвідношення жирних кислот омега-3 і омега-6.
Топінамбур, артишоки, спаржа і цикорій. Містять клітковину і гіркі речовини, які сприяють зростанню корисних кишкових бактерій і покращують засвоєння поживних речовин, захищають від токсинів.