Якщо між шкіркою мандарина і м'якоттю є повітря, то цей фрукт є найякіснішим. Детальніше - читайте у матеріалі.
Вибір смачних та корисних мандаринів
Шкірка, яка прилягає до мандарину робить його вигляд привабливішим, але наявність повітря між шкіркою та м'якоттю говорить про якість фрукта. Мандарини краще вибирати саме за цією ознакою. Іноді ці фрукти обробляють воском для апетитного зовнішнього вигляду, але досить промити мандарин холодною водою, і він вже готовий до вживання.
Наразі купляти мандарини на вулиці не рекомендовано. На прилавках вони зберігаються багато годин і замерзають. А заморожений мандарин не такий корисний для здоров'я, тому що там набагато менше вітамінів. Це означає, що жодної користі імунітету вони не дадуть.
Колір шкірки зовсім не свідчить про рівень смаку мандарину, тому що навіть зелені на вигляд мандарини певних сортів можуть бути солодкими. В цілому, смак мандарину не є показником його користі для здоров'я, адже він визначається рівнем цукру. А що більше фруктози ми поглинаємо, то це шкідливіше. Однією з найкорисніших властивостей мандаринів експерти називають здатність запобігати тромбам та оптимізувати роботу шлунково-кишкового тракту за рахунок підвищеного вмісту в них харчових волокон.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми