Не варто вірити в те, що продукти можуть бути несумісними.
Міф про несумісність продуктів
Прихильники теорії несумісності продуктів стверджують, що вживання таких продуктів шкодить організму: провокує проблеми із травленням та виділення токсинів.
У процесі еволюції шлунково-кишкового тракту людини розвинувся до того, що може «забирати» з їжі всі необхідні поживні речовини, а також виробляти такі ферменти, які потрібні для перетравлення одразу кількох різних білків та жирів.
Практично всі продукти містять у своєму складі змішані компоненти у вигляді білків, жирів, вуглеводів, мікроелементів тощо. Але організм їх цілком нормально перетравлює.
Але існують важкі для травлення продуктові поєднання. В їхньому випадку шлунково-кишковий тракт просто потрібно більше часу для перетравлення, і це не означає, що разом вони не можуть бути засвоєні. Виникнення неприємних симптомів після якихось поєднань продуктів пов'язане виключно з індивідуальною переносимістю: комусь важко їх перетравлювати, а комусь ні. Той самий салат помідорів з огірками без проблем засвоює величезна кількість людей.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми