Продукти, які допоможуть від мігрені
15:30, 27 Чер 2023 · Категорія: Харчування, Лікування · Переглядів 774 ·
Частіше від мігрені страждають жінки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Вчені вважають, що для отримання вираженого лікувального ефекту жертвам головних болів потрібні зелені листові овочі. Найчастіше з неврологічними проблемами до лікарів звертаються жертви мігрені, які скаржаться на такі симптоми, як серйозні головні болі, нудота, підвищена чутливість до світла, непритомність, тимчасова втрата зору і в деяких випадках навіть параліч. Вчені знають, що існує більше 50 пов’язаних з мігренню генів, але до сих пір невідомі всі фактори, що сприяють розвитку нападів. Відомо також, що від мігрені страждає до 6% чоловіків і до 18% представниць прекрасної статі, що частково пояснюється жіночими гормонами.
Саме тому мігрень досить часто починає розвиватися під час пубертатного періоду, після дітонародження і менопаузи. Жінки частіше страждають від мігрені ще й через те, що відповідають за цю хворобу мутації генів проходять через Х-хромосоми, а їх у представниць прекрасної статі в два рази більше ніж у чоловіків.
Пацієнти з мігренню повинні обов’язково приділяти увагу харчуванню – від нього залежить тяжкість хвороби. Правильно складений раціон це один з найдоступніших способів контролю стану. Доведено, що вживання зелених листових овочів знижує симптоматику мігрені. У ці продукти входять фолати або вітаміни групи В, які найбільш ефективні. А значить, обов’язково налягайте на шпинат, брюссельську капусту, кале і тому подібні продукти харчування. Бажано, щоб вони входили в ваш щоденний раціон. Ведіть харчовий щоденник, так ви зможете не тільки визначити продукти, які полегшують стан, але і знайти їжу, після вживання якої найчастіше з’являються напади мігрені.
Саме тому мігрень досить часто починає розвиватися під час пубертатного періоду, після дітонародження і менопаузи. Жінки частіше страждають від мігрені ще й через те, що відповідають за цю хворобу мутації генів проходять через Х-хромосоми, а їх у представниць прекрасної статі в два рази більше ніж у чоловіків.
Пацієнти з мігренню повинні обов’язково приділяти увагу харчуванню – від нього залежить тяжкість хвороби. Правильно складений раціон це один з найдоступніших способів контролю стану. Доведено, що вживання зелених листових овочів знижує симптоматику мігрені. У ці продукти входять фолати або вітаміни групи В, які найбільш ефективні. А значить, обов’язково налягайте на шпинат, брюссельську капусту, кале і тому подібні продукти харчування. Бажано, щоб вони входили в ваш щоденний раціон. Ведіть харчовий щоденник, так ви зможете не тільки визначити продукти, які полегшують стан, але і знайти їжу, після вживання якої найчастіше з’являються напади мігрені.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: