1. Покращують зір. Ви, мабуть, знаєте, що вітамін А пов'язаний з покращенням зору, але є й інші важливі вітаміни та мінерали, які допомагають вам краще бачити. Вітаміни С і Е входять до цієї категорії, а в абрикосах їх можна знайти вдосталь. Ці фрукти забезпечують 6% від добової норми міді та 2% від добової потреби у цинку. За даними Harvard Health Letter, абрикоси вважаються серед найкращих продуктів, які покращують зір.
2. Зменшують запалення. Включення до раціону продуктів із протизапальними властивостями, у тому числі абрикосів, захищає здоров'я. Запалення пов'язане з багатьма хронічними захворюваннями, такими як артрит та хвороби серця. Абрикоси багаті на поживні речовини під назвою катехіни, які запобігають запаленню. Катехіни – сполуки, які містяться і в зеленому чаї – підтримують здоров'я м'язів, допомагають м'язам швидше відновитись після інтенсивних зусиль.
3. Покращують травлення. Абрикоси є багатим джерелом розчинної та нерозчинної клітковини, запобігають закрепам та допомагають покращити флору кишківника, живлячи хороші бактерії, які потрібні людині, щоб переварити їжу. Один абрикос містить один грам клітковини, а порція цих фруктів – три грами. Можливо, три грами здається не так багато, але це становить 12% добової норми.
А ви любите абрикоси?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми