Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Користь і шкода від вживання айви

17:33, 29 Лист 2024 · Категорія: Харчування · Переглядів 243 · 

Цей плід не користується в нас особливою популярністю, але дуже дарма.

айва

айва



Айва містить у собі такі корисні речовини, як пектин, калій, яблучна, лимонна, тартронова кислоти, а також фруктозу, сахарозу та глюкозу. Також айва багата на наступні вітаміни: провітамін А, вітаміни С, Е, РР, В1, В2, В6. Сік айви, який готується з дозрілих плодів, дуже корисний для здоров'я, він є антисептиком, а також сечогінним та в'язким засобом.

Крім того, цей сік приносить користь астматикам та людям з різними захворюваннями дихальних шляхів. Варення та повидло з айви корисні у разі запальних захворювань шлунково-кишкового тракту. М'якуш відвареної або запеченої айви здавна широко застосовувався в народній медицині як засіб, що допомагає при блюванні.

До застосування айви існують і протипоказання - так, цей плід не варто пробувати людям, які дбайливо ставляться до свого голосу, оскільки регулярне споживання айви може нашкодити гортані. Крім того, від неї варто утриматися людям, які страждають на плеврити. Але це не стосується зовнішнього застосування лосьйонів та бальзамів з айви, адже айва – чудовий косметолог із тисячолітнім стажем.

А ви любите айву?


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

13:30
Найкращі продукти для зниження сечової кислоти
9:30
Три абсолютні плюси від вживання абрикосів
8:30
Топ-5 корисних продуктів на всі випадки життя
7:30
Продукти, які виводять токсини і покращують пам'ять
1:20
Чому сало треба їсти сирим і тонко нарізаним
0:20
Як часто дозволено вживати полуницю
22:30
Визначено продукт, який шкодить печінці більше за алкоголь
21:30
Поміч гірчиці при серцево-судинних хворобах
19:30
4 види чаю та його вплив на здоров'я людини
17:30
Користь для здоров'я, яку дарує нам ананас
15:30
Що треба їсти, аби ефективно худнути
13:30
5 найкращих продуктів для спалення жиру
12:30
Вчені назвали найкорисніший фрукт для мозку
10:30
Їжа, котра зберігається довго і не псується
9:30
Топ-5 продуктів, які можна їсти після терміну придатності
8:30
Фрукти, які попереджають виникнення діабету та ожиріння
7:30
Дві пекучі спеції, яких боїться вісцеральний жир
6:30
Незліченна кількість причин їсти родзинки
0:20
У чому користь від регулярного вживання часнику
22:30
П'ять корисних речовин у стручковій квасолі
21:30
5 аргументів на користь споживання ківі
17:30
П'ять найкращих продуктів для вашого мозку
15:30
Ідеальний чай, якщо у вас гастрит
13:30
Продукти з великим вмістом клітковини
12:30
Свято наближається. Вся користь від поїдання мандаринів
9:30
Гриби знижують вірогідність розвитку раку
8:30
Несподівана їжа, котра захищає мозок від дегенерації
7:30
4 причини, чому кефір треба пити перед сном
6:30
Їжа, яка збільшить ваш опір інфекціям
1:20
Топ-5 продуктів, які зміцнюють імунітет
0:20
8 позитивних ефектів від чорничного чаю
21:30
Продукти, яких дуже боїться рак
19:30
6 порад для кращого варіння яєць
15:30
Приправа, яка лікує зубні абсцеси і помічна при бронхіті
12:51
Топ-3 корисні властивості чорниці
10:30
Нове відкриття спростовує високу калорійність горіхів
7:30
Три плюси від регулярного вживання солі
0:20
Вчені оголосили найкращий напій для зубів
22:30
Їжа, котра дасть вам калію більше за банани
21:30
5 продуктів, які наситять організм калієм
Здоров'я в соцмережах: