Багато хто нестачу вітамінів взимку компенсує прийомом вітамінів з аптеки. Проте, якщо пригледітись до сухофруктів, то можна зрозуміти, що це не лише смачно, але й корисно.
сухофрукти містять не менше вітамінів, ніж свіжі фрукти
Курага Сушений абрикос є джерелом калію, кальцію, заліза та каротину. Регулярне вживання кураги дозволить зменшити ймовірність виникнення раку, а вітамін В5, який міститься в продукті дозволяє відчувати себе бадьорішим та пришвидшує спалення жирів.
Чорнослив У чорносливі містяться запаси вітаміну В. Регулярне вживання чорносливу дозволить нормалізувати обмін вуглеводів та дозволяє підвищити стійкість організму до стресів.
Фініки Фінік вважається сухофруктом, який містить в собі рекордну кількість вітамінів. Особливо корисним вітаміном є вітамін В5, який дозволяє підвищити працездатність та зосередити свою увагу.
Інжир Інжир також здатен попередити виникнення ракових клітин та позитивно впливає на діяльність щитовидної залози. Також його застосовують при лікуванні бронхіту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми