Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Що ми їмо? Добавки з позначкою Е: барвники

01:30, 07 Лют 2014 · Категорія: Харчування · Переглядів 3555 · 

Часто читаючи склад продукту ми не розуміємо про що насправді йдеться, коли на упаковці зазначена літера Е з комбінацією трьох цифр. Як розшифрувати ці надписи та зрозуміти, що насправді ми їмо дізнавалось "Здоров'я".

значна кількість добавок з позначкою "Е" є барвниками

значна кількість добавок з позначкою "Е" є барвниками



Е101 и Е101А (В2, рибофлавін). Цей додаток додається до каш, безалкогольних напоїв, дитячого харчування та продуктів для схуднення.

Е150 (карамель) Це водорозчинна добавка, яка найчастіше використовується у цукерках та кондитерських виробах. Максимальна доза на день 200 мг. В ряді країн ця добавка обмежена для вживання.

Е153 (карбонат) Це рослинне вугілля, яке використовується як барвник, найчастіше у кондитерських виробах та газованих напоях.

Е160а (бета-каротин, провітамін А, ретінол) це оранжевий пігмент, який міститься, наприклад, у абрикосах. Надмірне вживання цієї добавки здатне спровокувати виникнення онкологічних захворювань у тих осіб, які мають до цього схильність.

Е160b (аннатто) Це барвник від жовтого до темно-коричневого кольору. Використовується для фарбування сирів та молочних продуктів.

Е160d (лікопін)Пігмент, який використовують для забарвлення продуктів у колір від рожевого до червоного.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

22:30
Топ-5 продуктів, які омолоджують організм
21:30
Несподіваний овоч, який не можна поєднувати з картоплею
19:30
Два негативні впливи солодких напоїв для дітей
17:33
Користь і шкода від вживання айви
13:30
Найкращі продукти для зниження сечової кислоти
9:30
Три абсолютні плюси від вживання абрикосів
8:30
Топ-5 корисних продуктів на всі випадки життя
7:30
Продукти, які виводять токсини і покращують пам'ять
1:20
Чому сало треба їсти сирим і тонко нарізаним
0:20
Як часто дозволено вживати полуницю
22:30
Визначено продукт, який шкодить печінці більше за алкоголь
21:30
Поміч гірчиці при серцево-судинних хворобах
19:30
4 види чаю та його вплив на здоров'я людини
17:30
Користь для здоров'я, яку дарує нам ананас
15:30
Що треба їсти, аби ефективно худнути
13:30
5 найкращих продуктів для спалення жиру
12:30
Вчені назвали найкорисніший фрукт для мозку
10:30
Їжа, котра зберігається довго і не псується
9:30
Топ-5 продуктів, які можна їсти після терміну придатності
8:30
Фрукти, які попереджають виникнення діабету та ожиріння
7:30
Дві пекучі спеції, яких боїться вісцеральний жир
6:30
Незліченна кількість причин їсти родзинки
0:20
У чому користь від регулярного вживання часнику
22:30
П'ять корисних речовин у стручковій квасолі
21:30
5 аргументів на користь споживання ківі
17:30
П'ять найкращих продуктів для вашого мозку
15:30
Ідеальний чай, якщо у вас гастрит
13:30
Продукти з великим вмістом клітковини
12:30
Свято наближається. Вся користь від поїдання мандаринів
9:30
Гриби знижують вірогідність розвитку раку
8:30
Несподівана їжа, котра захищає мозок від дегенерації
7:30
4 причини, чому кефір треба пити перед сном
6:30
Їжа, яка збільшить ваш опір інфекціям
1:20
Топ-5 продуктів, які зміцнюють імунітет
0:20
8 позитивних ефектів від чорничного чаю
21:30
Продукти, яких дуже боїться рак
19:30
6 порад для кращого варіння яєць
15:30
Приправа, яка лікує зубні абсцеси і помічна при бронхіті
12:51
Топ-3 корисні властивості чорниці
10:30
Нове відкриття спростовує високу калорійність горіхів
Здоров'я в соцмережах: