Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Як правильно скласти меню на день

21:40, 28 Січ 2014 · Категорія: Харчування · Переглядів 6375 · 

Для того, щоб організм був забезпечений поживними речовинами протягом дня, слід складати меню правильно. Як це зробити читайте далі.

меню на день слід складати з врахуванням потреб конкретного організму

меню на день слід складати з врахуванням потреб конкретного організму



Мені складається з набору продуктів на основі їхньої калорійності та хімічного складу. При складанні меню на день слід врахувати стан свого здоров'я, свої шкідливі звички та смаки. Їжі, яка вам подобається швидше перевариться та засвоїться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зразкове меню правильного харчування на день для схуднення

Якщо у вас зайва вага, то слід уважно стежити за кількістю спожитих продуктів, щоб не підвищити калорійності та не порушити баланс між білками, жирами та вуглеводами. Вживана їжа не повинна викликати неприємних відчуттів у шлунку та важкості.

Слід розподіляти вживання їжі так, щоб основна поживна цінність припадала на першу половину дня. Так, перший сніданок повинен складати приблизно 25% від всього денного раціону, другий сніданок повинний бути легким та складати приблизно 10%, це може бути фрукт або чай з бутербродом.

Обід складає не менше 35% денної норми. До нього входить легка закуска, перша страва, друга страва та соки або фрукти. Після обіду повинен бути перекус , який складатиме близько 5% денної норми.

Вечері повинна бути достатньо ситною та становити приблизно 20% денної норми. Це може бути каша або домашній сир та чай. На ніч можна з'їсти не більше 5% денної норми, наприклад, випити знежирений кефір.

Нагадаємо, раніше сайт "Здоров'я" писав про те, як худнуть моделі: меню боннської дієти.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

21:30
Несподіваний овоч, який не можна поєднувати з картоплею
19:30
Два негативні впливи солодких напоїв для дітей
17:33
Користь і шкода від вживання айви
13:30
Найкращі продукти для зниження сечової кислоти
9:30
Три абсолютні плюси від вживання абрикосів
8:30
Топ-5 корисних продуктів на всі випадки життя
7:30
Продукти, які виводять токсини і покращують пам'ять
1:20
Чому сало треба їсти сирим і тонко нарізаним
0:20
Як часто дозволено вживати полуницю
22:30
Визначено продукт, який шкодить печінці більше за алкоголь
21:30
Поміч гірчиці при серцево-судинних хворобах
19:30
4 види чаю та його вплив на здоров'я людини
17:30
Користь для здоров'я, яку дарує нам ананас
15:30
Що треба їсти, аби ефективно худнути
13:30
5 найкращих продуктів для спалення жиру
12:30
Вчені назвали найкорисніший фрукт для мозку
10:30
Їжа, котра зберігається довго і не псується
9:30
Топ-5 продуктів, які можна їсти після терміну придатності
8:30
Фрукти, які попереджають виникнення діабету та ожиріння
7:30
Дві пекучі спеції, яких боїться вісцеральний жир
6:30
Незліченна кількість причин їсти родзинки
0:20
У чому користь від регулярного вживання часнику
22:30
П'ять корисних речовин у стручковій квасолі
21:30
5 аргументів на користь споживання ківі
17:30
П'ять найкращих продуктів для вашого мозку
15:30
Ідеальний чай, якщо у вас гастрит
13:30
Продукти з великим вмістом клітковини
12:30
Свято наближається. Вся користь від поїдання мандаринів
9:30
Гриби знижують вірогідність розвитку раку
8:30
Несподівана їжа, котра захищає мозок від дегенерації
7:30
4 причини, чому кефір треба пити перед сном
6:30
Їжа, яка збільшить ваш опір інфекціям
1:20
Топ-5 продуктів, які зміцнюють імунітет
0:20
8 позитивних ефектів від чорничного чаю
21:30
Продукти, яких дуже боїться рак
19:30
6 порад для кращого варіння яєць
15:30
Приправа, яка лікує зубні абсцеси і помічна при бронхіті
12:51
Топ-3 корисні властивості чорниці
10:30
Нове відкриття спростовує високу калорійність горіхів
7:30
Три плюси від регулярного вживання солі
Здоров'я в соцмережах: