Рівень цукру в крові впливає на наше здоров'я та настрій.
Продукт для нормалізації цукру в крові
Дослідники встановили, що каротиноїд астаксантин здатний прискорити метаболізм глюкози і знизити рівень цукру в крові. Вони пояснили, що до антиоксидантів, які виводять з організму небезпечні вільні радикали, відносяться в тому числі каротиноїди. Саме вони надають овочам і фруктам яскравий помаранчевий колір.
Серед них особливий потенціал продемонстрував антиоксидант астаксантин, який міститься у великій кількості в червоній рибі і в інших морепродуктах.
Дослідження виявило, що у діабетиків, які вживали астаксантин, спостерігалося зменшення маси жиру в організмі. Також у добровольців був низький систолічний тиск. Крім того, астаксантин зменшує рівень глікованого білку в крові і концентрацію в ній глюкози.
Медики додали, що астаксантин також ефективний при високому кров'яному тиску і підвищеному холестерині.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми