Нові дослідження підтверджують, що цей продукт зменшує больовий сондром при пухлинах. Детальніше - читайте у "Країні здоров'я".
Користь риб'ячого жиру при онкологічних захворюваннях
Харчові добавки з риб'ячим жиром знижують больовий поріг у пацієнтів, хворих на рак. Риб'ячий жир може стати хорошим помічником в боротьбі з побічними ефектами від лікування ракових пухлин. В ході двох досліджень було виявлено, що ця харчова добавка знижує біль при онкозахворюваннях, особливо у пацієнтів з раком грудей або кишечника. За допомогою риб'ячого жиру можна знизити дискомфорт, який з'являється після прийняття деяких препаратів або проведення процедур, наприклад, хіміотерапії.
Значимість дослідження обґрунтовується тим, що, включивши в раціон пацієнта Омега-3, можна поліпшити його якість життя, а також зробити лікування від раку успішнішим, особливо це стосується хворих на рак кишечника. Відзначається, що ця недуга виявляється найчастіше на пізній стадії і багато хворих не підозрюють про це до самої смерті. Саме тому лікування може бути досить болючим і прийняття риб'ячого жиру в такому випадку просто необхідне.
Також харчова добавка позитивно позначиться на пацієнток з пухлинами молочних залоз, адже побічні ефекти від лікування досить неприємні і болючі. Саме тому таким пацієнткам необхідно споживати риб'ячий жир, щоб знизити больовий поріг і комфортніше себе почувати.