16:30, 09 Бер 2015 · Категорія: Народна медицина · Переглядів 3027 ·
Її називають приправою «настрою», але є й інші причини додати її до кави і навіть до супу. Кориця... Саме вона додає настрою печиву, запіканкам, яблучним пирогам. А як щодо організму? Детальніше читайте у "Країні Здоров'я".
Кориця нейтралізує жирну їжу
1. СТИМУЛЮЄ РОБОТУ МОЗКУ Покращує пізнавальні здібності, пам'ять, увагу, знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Кориця допомагає боротися з дратівливістю і депресією, відмінний засіб від головного болю.
2. БОРЕТЬСЯ З ЖИРНОЮ ЇЖЕЮ Кориця допомагає перетравлювати жирну їжу і нейтралізувати шкідливі наслідки від важкого обіду або вечері.
3. ДОПОМАГАЄ ХУДНУТИ Звичайно, здорове харчування і заняття спортом - насамперед. Але кориця допомагає посилити метаболізм, що регулює рівень цукру в крові. А це грає важливу роль при втраті ваги.
Можна додавати корицю у вівсяну кашу або йогурт, щоб зайва вага йшла швидко і «зі смаком».
4. ПОКРАЩУЄ РОБОТУ КИШЕЧНИКА Кориця допомагає запобігти розладу шлунка, допомагає при синдромі подразненого кишечника, зменшує навіть хронічні болі в животі. Ви можете додавати корицю в супи, наприклад, в овочевий або суп з гарбуза.
5. ВЕСЕЛИТЬ Кориця покращує настрій. У ній багато магнію, який рятує при частих змінах настрою. Кориця регулює гормони. Так що додавайте її в такі продукти настрої, як банани, горіхи, мигдаль, гарячий шоколад.
6. ЗМІЦНЮЄ ЯСНА Кориця має антибактеріальні властивості і допомагає зміцнити ясна і навіть зберегти зуби від пошкоджень. Крім того, вона надає свіжість подиху, саме тому її так часто додають в льодяники, ополіскувачі для порожнини рота і жувальні гумки.
7. ПОКРАЩУЄ ШКІРУ Завдяки своїм антибактеріальним властивостям кориця допомагає зняти свербіж і почервоніння. Кориця незамінна і в боротьбі з недосконалостями жирної і проблемної шкіри. Кориця розігріває, і цю відмінну властивість можна використовувати для масажу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми