Здоров'я серця. Дослідження показують, що вживання добре розчиненого у воді яблучного оцту знижує рівень тригліцеридів і захищає від стрибків холестерину. Крім того, яблучний оцет зменшує артеріальний тиск, а його підвищений рівень - одна з основних причин хвороб серця. Додайте деяку кількість оцту в салат, щоб отримати максимальні переваги для серця.
Зниження рівня цукру в крові. Яблучний оцет дуже корисний для людей з діабетом і преддиабетом, яким необхідно контролювати рівень цукру в крові. Він покращує чутливість до інсуліну і знижує показники цукру. Дослідження показують, що дві ложки оцту перед сном істотно поліпшують показники цукру в крові на голодний шлунок.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оцет і часник допоможе при варикозіДопомагає схуднути. Відразу кілька досліджень довели, що вживання оцту підвищує рівень ситості. У підсумку, людина вживає меншу кількість калорій. Крім того, скорочується рівень жиру на животі, що дуже корисно для людей із зайвою вагою і ожирінням. Ну а здатність оцту утримувати показники цукру також важлива для боротьби із зайвою вагою.
Вбиває бактерії. Яблучний оцет давно використовується в якості дезинфікуючого засобу для знищення бактерій. Він може застосовуватися при лікуванні відкритих ран для захисту від інфекцій. Нарешті, здатність яблучного оцту виконувати роль консерванту в їжі показує, що він уповільнює або припиняє ріст бактерій.
Профілактика раку. Хоча в цьому напрямку потрібні додаткові дослідження, є думка про те, що оцет знижує зростання і розмноження ракових клітин. Деякі дослідження також показують, що він здатний вбити пухлинні клітини, але поки це остаточно не доведено.