Німецькі медики радять пити в холодну пору року чай з шипшини. За їх словами, цей напій корисний при простудних захворюваннях, а також має інші позитивні наслідки для здоров'я.
"100 грамів м'якоті шипшини містять від 500 до 1500 міліграмів вітаміну С - це більше, ніж цитрусові. Крім того, в ньому присутні вітаміни А, В1, В2 і Е, а також пектини, дубильні речовини і антиоксиданти, такі як протираковий лікопін або флавоноїди. Цинк, магній, залізо і кальцій, все це також є в шипшині", - розповіли фахівці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шипшина: натуральне знеболюючеЗ настанням холодів чай з шипшини, завдяки високому вмісту активних речовин і вітамінів, ефективно підтримує захисні сили організму. Якщо ж все-таки застуда наздогнала вас, викликавши характерне нездужання, чай з шипшини має жарознижувальну дію, допомагає організму відновити сили, захищає від зневоднення.
Чай з шипшиною має протизапальну і знеболюючу дію. Експерти відзначили, що до складу шипшини входить речовина галактоліпідів, що робить цей напій надійним засобом для зняття запалення і болю в суглобах.