У Великобританії прийнято рішення обов'язково додавати фолієву кислоту в хліб, який продається споживачам. Це значно скоротить кількість родових дефектів.
Фолієва кислота у хлібі
Британський уряд прийняв рішення про обов'язкове додавання фолієвої кислоти в борошно, з якого випікають для продажу хліб. Як було оголошено, це допоможе скоротити кількість родових дефектів. Експерти називають це рішення значним, воно стосується різних видів хліба, як білого, так і чорного. Всі вони будуть збагачуватися цим вітаміном, щоб ті, хто вживає хліб володіли достатньою кількістю фолієвої кислоти на ранніх термінах вагітності.
Ця кислота допомагає нашому організму виробляти здорові червоні кров'яні клітини. Вона присутня в зелених овочах, але вагітним фолієва кислота потрібна в значно більших дозах. Її нестача пов'язана з дефектами нервової трубки, які можуть призводити до загрозливого життю стану для дитини начебто розщеплення хребта і гідроцефалії або скупчення рідини в мозку.
Британські експерти вели давню кампанію за включення фолієвої кислоти в хліб. Тепер вони стверджують, що нинішнє рішення скоротить кількість випадків родових дефектів до 200 на рік. А це становить всього 20% від нинішнього обсягу цих небезпечних для здоров'я дітей розладів на території всієї Великобританії. Рішення про збагачення хліба фолієвою кислотою прийняв особисто прем'єр-міністр Борис Джонсон.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як батьки впливають на формування характеру дітей?
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми