1. За 3-4 години до застілля випити амінокислоту N-ацетилцистеїн у дозі 600 мг. В аптеці це відомий препарат від кашлю АЦЦ. Вона є прекурсором глутатіону – головного внутрішньоклітинного антиоксиданту та детоксиканту. Якщо глутатіону буде достатньо, організм метаболізує алкоголь так, як потрібно.
2. Можна використовувати сорбенти за 1-2 години до вечірки, наприклад, ентеросгель, модифікований цитрусовий пектин... Не забувайте, що між прийомом сорбентів та інших препаратів має бути проміжок часу.
3. Цинк важливий для роботи ферменту алкогольдегідрогенази, що допомагає розщеплювати напої з градусом. Жінкам – 30 мг, чоловікам – 50 мг одноразово.
4. Не пийте алкоголь натще! З'їжте перед цим щось білково-жирове, щоб уповільнити його всмоктування.
5. Не запивайте алкоголь соками, пепсі та іншими шипучими напоями, вони прискорюють його всмоктування. Найчастіше пийте чисту воду.
6. І ще невелика порада: алкоголь збільшує апетит, не втрачайте контроль, а то й не помітите, як з'їсте набагато більше, ніж хотілося.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми