Фахівці вивчили раціон 319 пацієнтів. Від раку простати вмирали частіше ті, хто вживав червоне м'ясо, молочні продукти, пальмова і кокосова олії.
Рак простати
Насичені жири збільшують ймовірність розвитку онкологічного захворювання простати у чоловіків в кілька разів. До такого висновку прийшли вчені Медичного науково-дослідного центру при Університеті Макгілла.
Червоне м'ясо, молочні продукти, пальмова і кокосова олії, які містив велику кількість насичених жирів, призводять до надлишкової експресії онкогена MYC.
Фахівці вивчили раціон 319 пацієнтів. Ті люди, які вживали їжу з високим рівнем насичених жирів, мали в чотири рази вищу ймовірність померти від раку простати. Вчені кажуть, що результати їх роботи можна застосувати при підготовці спеціальних дієт для онкохворих.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як батьки впливають на формування характеру дітей?
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми