За даними Американської діабетичної асоціації, що п'ють каву люди мають більш низький рівень цукру та інсуліну в крові. Пристрасть до ароматного напою знижує ризик розвитку діабету 2-го типу.
Кава бореться з хворобами
Особливості раціону безпосередньо впливають на рівень цукру в крові. У тих випадках, коли клітини організму стають резистентними до інсуліну, або коли підшлункова залоза виробляє достатню кількість інсуліну особливо важливо стежити за тим, що споживається в їжу, щоб рівень цукру в крові не досягав небезпечного рівня.
Люди, які страждають від діабету, можуть отримати вигоду з споживання чорної кави. Дослідження показали, що таку каву безпечний для людей з цим діагнозом і може допомогти в профілактиці діабету, повідомляє видання Times Now.
Кава містить поліфеноли, що володіють антиоксидантними властивостями і допомагають запобігти запаленню, асоційовані з розвитком діабету 2 типу. Завдяки вживання чорної кави ризик виникнення діабету 2 типу знижується на 9 відсотків.
У свою чергу Американська діабетична асоціація констатує, що люди, які п'ють каву, мають більш низькі показники цукру та інсуліну в крові.
Чому чорна кава? Чорна кава без вершків або цукру є самим здоровим способом вживання кави. Кава з цукром, сиропом, вершками або молоком містить багато калорій і вуглеводів і тому не рекомендується людям з діабетом. Навіть в знежиреному молоці, як правило, міститься певна кількість вуглеводів (5 г вуглеводів на 100 г знежиреного молока), що може негативно вплинути на рівень цукру в крові, попередили фахівці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми