У журналі Neurology було опубліковано нове дослідження, згідно з яким вегетаріанці мають менший ризик інсульту в порівнянні з людьми, які вживають в їжу м'ясо і рибу.
Попередження інсульту
За статистикою інсульт - друга за поширеністю причина смерті на світовому рівні і перша в придбанні інвалідності.
У дослідженні брали участь дві групи людей з Тайвані. Приблизно третина в обох групах була вегетаріанцями, 25 відсотків з них - чоловіки. Відібрані для участі люди були старше 50, які не стикалися з інсультом раніше. Показники першої групи відстежувалися шість років, другий дев'ять.
У дієті вегетаріанців (не вживали рибу і м'ясо) було присутнє більше горіхів, овочів і сої. Вони також вживали менше молочної продукції. А ось кількість яєць і фруктів було приблизно однаковим.
За результатами дослідження вчені з'ясували, що в першій групі ризик розвитку ішемічного інсульту у вегетаріанців був нижче на 74%. У другій групі загальний ризик інсульту був на 48 відсотків нижче у вегетаріанців.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
Картопляна піца
Рецепт святкового хліба штолен з горіхами і сухофруктами