Свіжий апельсиновий сік - важливий елемент здорового харчування. "Країна здоров'я" рекомендує пити його зранку.
Апельсиновий сік
1. Знижує рівень холестерину в крові Апельсиновий сік містить речовини, здатні знижувати рівень "поганого" холестерину в крові. Це допомагає зменшити ризик виникнення інсульту та хвороб серцево-судинної системи.
2. Захищає від виразки шлунку Недавні дослідження показали, що люди, чий раціон багатий вітаміном С, рідше страждають від виразки - захворювання, яке небезпечно подальшим розвитком раку шлунка.
Перешкоджає виникненню каменів у нирках Кілька склянок апельсинового або іншого цитрусового соку на день збільшують концентрацію лимонної кислоти в організмі, тим самим запобігаючи утворенню каменів в нирках.
Дарує організму здорові вуглеводи В апельсині середніх розмірів міститься близько 11 грамів легко засвоюваних вуглеводів. Глікемічний індекс фрукта становить всього лише 33 одиниці, тому апельсини і сік з них можна вживати людям, які худнуть.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми