Лікарі рекомендують включати цю кашу до раціону через вміст фітоестрогенів, кальцію та магнію.
Сочевиця у раціоні
Фітоестрогени – це «попередники» естрогенів, жіночих статевих гормонів. Їхня кількість скорочується приблизно до 40 років, активність яєчників знижується.
Естрогени захищають жінку від розвитку серцево-судинних захворювань, розвитку остеопорозу, від погіршення якості колагену, тобто від зморшок.
Кальцій та магній є в сочевиці. Ця крупа зміцнює кістки та корисна при підвищеному артеріальному тиску, має заспокійливий ефект. Наступ менопаузи впливає нервову систему жінки. Сочевиця компенсує ці процеси.
Велика кількість білка у складі цієї каші може замінити м’ясо для вегетаріанців. Також у сочевиці багато клітковини, що нормалізує стілець та збагачує корисні бактерії в організмі, які відповідальні за стабільну роботу імунної та нервової систем, знижують запалення в організмі та виводять зайвий холестерин, жовчні кислоти та цукор.
Лікар радить обирати червону сочевицю, бо в ній більше антоціанів та біофлавоноїдів. Ці речовини захищають клітини від руйнування та окисного процесу, а також знижують ризик онкології.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Психологи радять розподіляти сфери відповідальності з дітьми