Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 найкорисніших низькокалорійних продуктів

21:40, 17 Жов 2013 · Категорія: Харчування, Вітаміни · Переглядів 3313 · 

Цитруси, виноград, черешня та морква містять у своєму складі корисні речовини, що попереджають величезну кількість захворювань, наприклад, онкологічні та серцево-судинні.

Виноград корисний для серця і судин

Виноград корисний для серця і судин




1. Лимон 19 ккал/100 г, апельсини 37 ккал/100 г

Цитрусові - апельсин, лимон, грейпфрут - це чудове джерело біофлавоноїдів і вітаміну С. Один-єдиний фрукт містить в собі рекомендовану денну норму вітаміну С - 60 мг. Біофлавоноїди спільно з вітаміном С підвищують ефективність дії антиоксидантів і захищають від раку. Цитруси містять пектин - речовину, що знижує рівень холестерину.

2. Брокколі: 33 ккал/100г

Брокколі прославилася як найкорисніший овоч серед своїх побратимів зеленого кольору. Вона містить фітохімічні елементи, що сприяють попередженню раку. Цей овоч містить всього лише 2 % вуглеводів, але багатий білками, кальцієм і магнієм.
Це прекрасне джерело естрогену і до того ж містить індол -3- карбінол, який необхідний для ефективного засвоєння статевих гормонів в організмі.

3. Черешня 48 ккал/100г

Еллагова кислота, що міститься в черешні, оберігає від онкологічних захворювань за допомогою блокування певної групи ензимів, що сприяють розвитку ракових клітин. Крім того, в черешні присутні антиоксидантні пігменти. Коли ви їсте черешню, ви тим самим знижуєте рівень вмісту сечової кислоти в крові, що допомагає уникнути ризику подагри.

4. Артишок : 41ккал/100г

Артишок містить комплекс ензимів і цукрів, що нормалізують рівень цукру в крові. Артишок покращує травлення і служить джерелом заліза, калію, кальцію і магнію.

5. Морква : 35ккал/100г

Морква всього на 8 % складається з вуглеводів і є найбагатшим джерелом каротиноїдів. Ці природні пігменти мають антиоксидантну дію на наш організм. Деякі типи каротиноїдів перетворюються в організмі у вітамін А. Ці речовини захищають один із секторів сітківки ока, який відповідає за гостроту зору.

6. Виноград : 60ккал/100г

Чорний виноград здавна асоціювали з відмінним здоров'ям, з давніх часів такі сорти використовувалися в лікуванні хворих, особливо в якості засобу, що відновлює сили. У винограді знаходиться найпотужніші пігменти - антиоксиданти, корисні для серця і судин, крім того, там є еллагова кислота, що має протиракові якості. Ароматні грона винограду забезпечать вас необхідною для здоров'я кількістю калію, бору, магнію і міді.

7. Перець чилі : 20ккал/100г

Вживання гострого перцю стимулює вироблення мозком натурального анальгетика, а шлунком - мукуса, що оберігає від виразки шлунка. Гострий перець містить антиоксиданти, що попереджають від серцево-судинних і онкологічних захворювань і, крім того, захищають від раннього старіння. Це чудове джерело бета каротину і вітаміну С.

8. Манго : 57ккал/100г

Манго - прекрасне джерело каротиноїдів, частина яких в організмі перетворюються на вітамін А. У деяких сортах манго така ж кількість корисних пігментів, як і в 100 гм м'яса. Манго відрізняється високим вмістом вітаміну С і клітковини, крім того, в цьому фрукті багато калію і вітаміну Е.

9. Йогурт з низьким вмістом жирів : 56ккал/100г

У йогурті присутні бактерії, які сприяють підтримці здоров'я шлунку і кишечнику. Ці самі бактерії знищують клітини, що викликають появу виразки та раку шлунка. Усувають запори, пронос і здуття, знижують кількість алергічних реакцій на харчові продукти і постачають організм калієм, фосфором і вітаміном К.

10. Чай : 0 калорій

Зелений, чорний або білий чай - це багатюще джерело антиоксидантів, що захищають від хвороб серця. Ті, хто балує себе не менше ніж 4-ма чашками чаю в день, на 50 % менше схильні до інфарктів в порівнянні з тими, хто нехтує цим прекрасним напоєм. Чай у великих кількостях знижує ризик захворювання деякими видами раку, особливо раку шлунку і сечового міхура. Чай - один із небагатьох природних джерел фтору, що захищає зуби від карієсу. У ньому також присутня велика кількість марганцю. Корисний для здоров'я як протизапальний, протиспазматичний і антиалергенний засіб.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

8:54
Що їсти і пити, щоб не було печії
11:38
Чому не варто пити розігрітий чай: з’явилося наукове пояснення
10:49
Дієтологи назвали 5 причин починати день з тарілки вівсянки
21:31
Вчені з'ясували, як звуки їжі допомагають схуднути
11:02
Дієтологи назвали найкращий час для обіду
9:00
Учені розповіли, о котрій годині потрібно снідати, обідати та вечеряти
18:19
Як правильно їсти банани: дієтологиня назвала користь і шкоду популярного фрукта
15:01
Небезпека, яку приховують у собі свіжовичавлені соки
12:03
Щоденне споживання кави знижує ризик смерті – скільки потрібно пити?
9:35
Медики розповіли, чим небезпечний мед для здоров'я
11:07
Дієтолог пояснив, чи можна дорослим людям пити молоко
23:37
Дієтолог розповіла як грамотно схуднути на гречці за 5 днів
9:41
Медики розповіли про шкоду ранкового чаю на порожній шлунок
23:58
Що їсти перед сном, щоб схуднути
23:18
Фахівці назвали продукти, які більшість готує неправильно
10:12
Топ-5 корисних продуктів, які варто додати в раціон
9:07
Чому здорове харчування — це не так складно, як здається
8:48
Як змінити харчові звички й не зірватися: покрокова інструкція
8:31
5 простих і корисних сніданків для активного дня
23:09
Як харчуватися здорово, якщо немає часу та бажання готувати
15:40
Топ-5 Міфів про здорове харчування, в які досі вірять
10:51
Банани не можна їсти вранці: дієтолог назвав причину
22:33
Експерти назвали переваги вживання зеленого чаю перед сном
9:35
Медики розповіли, який хліб допомагає схуднути
8:28
Коли краще їсти яблука: вранці чи ввечері
11:26
Шкідливі звички в харчуванні: що заважає нам бути здоровими?
10:48
Здорові перекуси: смачні та корисні ідеї між прийомами їжі
7:19
Як сніданок впливає на продуктивність протягом дня
0:43
Грейпфрут — новий суперфуд?
23:50
Топ-5 магазинних солодощів, що не зашкодять фігурі
22:51
Як кольори, запахи й текстури впливають на наше сприйняття їжі?
21:13
Сучасні дослідження фаст-фуду спростовують репутацію нездорової їжі
20:55
Які суперфуди можуть стати основою вашого раціону?
17:11
Як навчитися їсти все, але залишатися у формі?
14:05
Як харчуватись якщо немає часу на приготування
13:53
Чи справді суперфуди такі корисні як їх описують?
3:06
Як емоції керують нашим апетитом і що з цим робити
22:48
Харчування за хронотипом: як «совам» і «жайворонкам» адаптувати свій раціон для енергії та гарного самопочуття?
23:15
Топ-5 магазинних солодощів, що не зашкодять фігурі
8:53
Які продукти допомагають захистити організм? - поради експерта
Здоров'я в соцмережах: