1. МигдальУ цьому горісі високий вміст клітковини, кальцію, магнію, білка, що допомагають стабілізувати рівень цукру в крові. А мононасичені жири, яких в мигдалі також дуже багато, сприяють виведенню холестерину з організму і очищенню кишечника.
2. АвокадоЦей фрукт знижує рівень холестерину і розширює кровоносні судини. У авокадо міститься живильна речовина глютатіон, яке блокує 30 різних канцерогенів, допомагаючи печінці позбутися від токсинів. Дослідження показують, що літні люди, у яких високий рівень глютатіону, рідше страждають від артриту.
3. БурякЦей овоч містить унікальний набір мінералів, що робить його чудовим борцем з інфекцією і помічником в очищенні крові і печінки. Також буряк стабілізує кислотно-лужний баланс крові. Згідно з легендою, Афродіта їла буряк, щоб зберегти свою красу.
4. ТеренУ цій ягоді міститься природний аспірин, який допомагає зменшити больові відчуття і усунути наслідки хронічного запалення. Терен діє так само, як антибіотики, блокуючи бактерії в сечових шляхах, допомагаючи таким чином уникнути розвитку інфекції.
5. КапустаВона містить численні антиоксидантні сполуки, що допомагають печінці позбавлятися від шкідливих речовин. У капусті високий вміст клітковини, тому вона збільшує рухову функцію кишечника і очищає травний тракт. Крім цього, капуста та інші овочі сімейства хрестоцвітих здатні нейтралізувати шкідливі сполуки тютюнового диму.
6. ЖуравлинаЯгода діє за принципом потужного антибіотика і противірусної речовини, очищаючи сечовий міхур і сечовивідні шляхи від шкідливих бактерій. Журавлина - прекрасний антиоксидант, вона багата речовинами, що оберігають клітини від шкідливого впливу вільних радикалів.
7. Лляне насіння і льняне маслоЦі продукти багаті такими незамінними жирними кислотами, як омега-3, - вони мають велике значення для очищення організму, підтримання імунної системи і працездатності мозку. Здоров'я кожної клітини тіла залежить від отримання достатньої кількості цих жирних кислот.
8. ЧасникЧасник сприяє виведенню шкідливих бактерій, кишкових паразитів і вірусів з крові, внутрішніх органів і дихальних шляхів. Він знижує артеріальний тиск і перешкоджає розвитку тромбів. Часник має протиракові і антиоксидантні властивості, завдяки яким організм очищається від шкідливих речовин.
9. БобовіКвасоля, горох, сочевиця, нут, боби здатні знизити рівень холестерину, очистити кишечник і нормалізувати рівень цукру в крові. Також бобові допомагають захистити організм від онкологічних захворювань.
10. ЛимонЦей цитрус регулює рівень кислотно-лужного балансу в організмі. Крім того, в ньому багато вітаміну С та інших вітамінів, необхідних для вироблення організмом глютатіона, - саме це речовина чудово очищує печінку. Вітамін С і антиоксиданти, що містяться в лимоні, захищають від раку, борються з наслідками забруднення організму і пошкодження клітин.
11. ВодоростіЦе, мабуть, один з найбільш недооцінених продуктів у світі. Морські водорості виводять з організму радіоактивні відходи і важкі метали, які можуть потрапити через продукти харчування, вирощені на забрудненому грунті. Крім того, вони є джерелом корисних мінералів і мікроелементів.