Датські вчені провели ряд досліджень, які дали змогу дійти висновку, що келих червоного вина, жменя арахісу або шоколад можуть захистити від остеопорозу, завдяки ресвератролу, яких входить до складу цих продуктів.
Медики з Орхуської університетської лікарні провели перше дослідження, яке розкриває потенціал ресвератрола в якості речовини, що перешкоджає розвитку остеопорозу.
Вони довели, що це сполука стимулює оновлення кісткових клітин, зміцнюючи тим самим кісткову тканину.
Учені провели експеримент за участю чоловіків середнього віку з метаболічним синдромом. З'ясувалося, що після чотирьох місяців вживання високих доз ресвератрола відбулося значне поліпшення в щільності кісткової тканини в хребті.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 причин полюбити шоколадМедики мають намір продовжувати вивчати властивості цієї речовини. Ресвератрол міститься в червоному вині, шоколаді, арахісі, також він доступний в якості харчової добавки.