Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


7 суперовочів, які варто додати в свій раціон

15:30, 12 Жов 2015 · Категорія: Харчування, Вітаміни · Переглядів 2395 · 

Ці сім простих овочів дадуть фору дивовижним супер продуктам, і їх вживання позитивно позначиться на вашому здоров'ї та гаманці.
Співробітники Університету Вільяма Паттерсона в США, провівши безліч порівняльних аналізів 47 фруктів, овочів і трав, виділили серед них справжніх чемпіонів за поживністю. Відбір враховував наявність у претендентів 17 важливих і цінних для організму речовин: білка, калію, клітковини, кальцію, заліза, тіаміну, рибофлавіну, ніацину, фолієвої кислоти, цинку і цілого ряду вітамінів. Зустрічайте сімку переможців.

Суперовочі на вашій кухні

Суперовочі на вашій кухні



КАБАЧОК

gettyimages-1265235.jpg (37.77 Kb)

Незалежно від того, який кабачок ви виберете - жовтий, зелений або білий - його користь буде незаперечна. Одне з основних достоїнств в характері кабачка - його зговірливість із нашою травною системою, тобто легка засвоюваність і низька калорійність. Через невисокий вміст клітковини вони незамінні при проблемах шлунково-кишкового тракту. До того ж кабачки сприяють детоксикації організму і виводять зайву рідину, допомагаючи позбутися целюліту. Влаштовуючи собі тижневий детокс, не забудьте включити в щоденний раціон 200 грамів сирих кабачків.

У якому вигляді вживати? Оскільки у кабачка немає яскраво вираженого смаку, в запеченому, тушкованому або вареному вигляді він відмінно поєднується з іншими овочами та м'ясними стравами.

МОРКВА

gettyimages-94475226.jpg (29.96 Kb)

Вона багата антиоксидантами і мікроелементами, виступає в якості профілактики ракових і серцево-судинних захворювань. До речі, гризучи морквину, можна забезпечити хороший масаж ясен, що благотворно впливає на фортецю зубів. Сік моркви очищає нирки і печінку, виводить камені, покращує апетит і підвищує рівень гемоглобіну. І, звичайно, морква містить каротин, що зміцнює сітківку ока і відповідає за красу волосся і шкіри. Стакан свіжовичавленого морквяного соку зранку дасть заряд енергії і гарного настрою. Найбільш соковита і багата на вітаміни морква - дрібних розмірів, конічної форми, з тупим кінчиком.

У якому вигляді вживати? Неймовірно, але відварна або запечена морква виграє - вміст антиоксидантів в ній, у порівнянні з сирою, лише збільшується! До того ж відварна морква як гарнір допомагає засвоєнню м'ясних і рибних страв. А ось сиру моркву варто вживати разом з жирами - сметаною або оливковою олією.

БУРЯК

gettyimages-102069631.jpg (24.65 Kb)

Унікальним коренеплід робить його біохімічний склад з вітамінів, мінералів, органічних кислот і клітковини. Магній сприяє лікуванню атеросклерозу і гіпертонії, а солі азотистої кислоти збільшують кровоток у м'язах, допомагаючи справлятися з інтенсивними тренуваннями. Буряк відмінно чистить організм і запобігає анемії, підвищуючи рівень гемоглобіну. Але, мабуть, самий унікальний його компонент - вітаміноподібна речовина бетаїн, який зміцнює імунітет і перешкоджає ожирінню (особливо печінки). Буряковий сік поліпшує склад крові, але знижує тиск. Включати його в раціон слід поступово, і перший час краще пити суміш з переважанням соку моркви.

У якому вигляді вживати? Буряк відмінно переносить термообробку, зберігаючи такі корисні речовини, як залізо, калій, натрій і мінеральні солі, а також бетаїн. Варений або сирий? Вибір за Вами!

БРОКОЛІ

gettyimages-ca32198.jpg (24.72 Kb)

Серед всіх своїх капустяних родичок броколі може похвалитися не тільки зовнішньою красою, а й багатим внутрішнім змістом. За кількістю легкозасвоюваного протеїну брокколі обганяє шпинат і спаржу, забезпечуючи організм практично всіма корисними мікроелементами і вітамінами. Вона благотворно впливає на стан волосся, нігтів і шкіри, виводить солі натрію і зайву рідину, позбавляючи від набряків. Фолієва кислота робить броколі особливо корисною для жінок, які планують вагітність. Цей вид капусти регулює роботу підшлункової та щитовидної залоз, контролюючи рівень цукру в крові, очищає організм від токсинів, бореться з виразковою хворобою і захищає серце і судини. Низькокалорійна броколі (всього 30 ккал на 100 грам) з високою поживністю і високою концентрацією корисних речовин незамінна при дієтах.

У якому вигляді вживати? Полюбити брокколі в сирому вигляді зазвичай заважають її гіркуватий смак і надмірна жорсткість. Втім, є і хороша новина: з цим овочем можна робити все що завгодно: готувати на пару, смажити, варити, додаючи в омлети, супи і салати. Головне - не затягувати обробку, щоб зберегти цінні речовини.

ПЕРЕЦЬ

gettyimages-142453239.jpg (20. Kb)

Мова піде про червоний і солодкий. Запашна хрустка оболонка перчика таїть багатющий склад. За вмістом вітаміну С він перевершує лимон і чорну смородину. Це перший засіб для профілактики захворювань, пов'язаних з нестачею калію - серцево-судинних, нервової системи, анемії, поганої пам'яті. Перець поліпшує кровообіг, обмін речовин і травлення. Один червоний перець містить близько 200 мг вітаміну С, що вдвічі більше добової норми. А ще - відмінно справляється з хронічною втомою.

У якому вигляді вживати? Не поспішайте тушкувати або смажити перець: таке звернення він не дуже любить. Зате відмінно переносить заморозку, зберігаючи практично всі корисні речовини. До речі, останніх найбільше біля плодоніжки і у внутрішній м'якоті білого кольору, а також в насінні.

ПОМІДОРИ

gettyimages-5027823.jpg (40. Kb)

За світовою статистикою, помідори займають чільне положення на наших столах. Томати мають найвищу серед собі подібних концентрацію лікопену. Цей природний пігмент наділяє помідори дивовижними антираковими властивості. Численні дослідження підтвердили користь томатів у профілактиці раку простати, грудей і підшлункової залози. І зовсім недавно вчені виявили в помідорах ще один дивовижний компонент, здатний розпізнавати і знищувати ракові клітини, - альфа-томатина. Помідори знижують рівень "поганого" холестерину, захищають від атеросклерозу і зміцнюють кістки. Щорічно у світі вирощують близько 60 млн тонн помідорів - більше ніж яблук та бананів. Плоди томатів містять найвищу дозу серотоніну і тіаміну, виступаючи в ролі антидепресантів.

У якому вигляді вживати? Виявляється, лікопен повністю розкривається саме при термічній обробці. Тому томатна паста, приготовлена вдома в якості заправки, - навіть більш корисна альтернатива свіжих салатів. Правда, при цьому руйнуються вітаміни А і С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі продукти для швидкого очищення організму

ГАРБУЗ

gettyimages-6802531.jpg (29.36 Kb)

Яскравий гарбуз абсолютно незаслужено обділена увагою багатьох з нас. Про його користь можна написати цілий трактат. Він містить рідкісний вітамін Т, сприяючий згортання крові і утворення тромбоцитів. Цей вітамін незамінний для спортсменів - він допомагає нарощувати м'язову масу і спалювати жири. Завдяки пектиновим волокнам гарбуз виводить надлишки холестерину, налагоджує роботу кишечника, а ще зміцнює стінки судин і піднімає життєвий тонус завдяки високому вмісту заліза, калію і вітаміну К. Гарбуз - відомий борець проти хвороб серця. А за вмістом бета-каротину він обганяє моркву і залишає позаду яблука за кількістю заліза.

У якому вигляді вживати? Гарбуз хороший не тільки в кашах, його м'якоть використовується для приготування запіканок, пирогів, супів і хліба. А насіння відмінно доповнюють смак овочевих салатів.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

21:30
Продукти, яких дуже боїться рак
19:30
6 порад для кращого варіння яєць
15:30
Приправа, яка лікує зубні абсцеси і помічна при бронхіті
12:51
Топ-3 корисні властивості чорниці
10:30
Нове відкриття спростовує високу калорійність горіхів
7:30
Три плюси від регулярного вживання солі
0:20
Вчені оголосили найкращий напій для зубів
22:30
Їжа, котра дасть вам калію більше за банани
21:30
5 продуктів, які наситять організм калієм
19:30
Три найкорисніші фруктові коктейлі
17:30
Спеціалісти пояснили, чому зелені банани корисніші за жовті
15:30
Правила харчування, які почистять печінку від жиру
13:30
Доступний фрукт продовжить життя майже на 20 років
10:30
10 оригінальних фактів про волоський горіх
9:30
Топ-5 продуктів, які краще взагалі не мити
8:30
Поживні продукти, які зарядять вас енергією на день
6:30
Овочевий сік почистить шлунок та кишківник
1:20
Фрукт, котрий виганяє камені з нирок
0:20
Чим фініки можуть допомогти людині
23:30
Що корисніше: диня чи кавун?
21:30
Скільки часу можна тримати заварений чай
19:30
6 позитивних ефектів від простої картоплі
10:30
Звичний напій, який стоїть на сторожі вашого серця
9:30
Їжа, котра здатна зробити вас сонним
7:30
Вчені довели безумовну користь гострої їжі
6:30
Топ-10 переваг від використання чорного кмину
22:30
Перелік продуктів, які викликають втому в людини
19:30
Доступний овоч, який вбиває ракові клітини і знижує холестерин
15:30
Шкода для організму від надмірного вживання сої
12:30
Надлишок кави може знищити вашу щитовидку
8:30
Вчені назвали найгірші продукти для серця
7:30
Чому цукор особливо небезпечний для чоловіків
6:30
Продукти для зниження апетиту, пришвидшення обміну речовин та роботи мозку
1:20
Яка їжа стимулює імунну систему, знищує зморшки і знижує холестерин
0:20
Доступна їжа, котра захистить від раку і допоможе мозку
23:30
Три найкорисніші продукти для здоров'я на думку вчених
21:30
Сім ідеальних продуктів для нашого імунітету
19:30
Фрукти з мінімальною кількістю калорій
17:30
Топ-5 фруктів, від яких не поправляються
13:30
Міф про банани, який розвіяли вчені
Здоров'я в соцмережах: