Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Як отримувати максимальну користь від вітамінів

09:00, 31 Жов 2015 · Категорія: Харчування, Вітаміни · Переглядів 1717 · 

Вітаміни необхідні для збереження гарного зовнішнього вигляду, підтримки бадьорості та здоров'я, а також для захисту організму від бактерій і вірусів. Однак якщо ви бажаєте отримати максимум користі від вітамінів, буде не зайвим дізнатися, як слід готувати і вживати багаті ними продукти.


Засвоєння вітамінів

Засвоєння вітамінів



Ужиті на десерт фрукти приносять мало користі. Опинившись в шлунку "поверх" іншої їжі, вони будуть бродити. Найкраще їсти фрукти приблизно через пару годин після обіду.

Куплені овочі та фрукти потрібно зберігати в холодильнику. При цьому не слід купувати їх про запас. Якщо овочі та фрукти не планується вжити в їжу протягом найближчих днів, краще віддати перевагу їх замороженим аналогам. Тому що заморожені овочі та фрукти зберігають більше вітамінів, ніж свіжі, але ті, що довго зберігалися в холодильнику.

Додавати сіль і соус в салати зі свіжих овочів потрібно безпосередньо перед подачею на стіл. В іншому випадку овочі встигнуть виділити сік і вітаміни просто окислятся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як харчуватися, щоб бути здоровою

Вітаміни руйнуються від кулінарної і теплової обробки, і це неминуче. Однак якщо овочі нарізати великими шматками, вітамінів в приготованому блюді збережеться більше. Чистити овочі краще прямо перед приготуванням. Варіння потрібно починати в киплячій воді, а не в холодній. Крім того, готові овочі не варто зберігати у відварі. Всі ці заходи допоможуть зберегти вітаміни.

Вітаміни А, Е, D і К є жиророзчинними. Тому для їх засвоєння необхідно щодня вживати рослинну олію, як мінімум, одну столову ложку.

Заморожені фрукти і ягоди можна розморожувати у воді - при такій розморозці пропадає багато корисних речовин. А заморожені овочі взагалі не потрібно розморожувати перед приготуванням.

Іноді кількість вітамінів в продуктах можна навіть примножити. Приміром, квашена капуста, сушена шипшина, перетерта з цукром смородина, а також мочені яблука, брусниця, журавлина і морошка корисніші, ніж вихідні продукти.

Хорошим способом зберегти на зиму вітаміни в ягодах і фруктах є їх сушка. Тільки процес сушіння слід організовувати не на сонці, а в сухому, теплому і добре провітрюваному приміщенні.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

0:20
8 позитивних ефектів від чорничного чаю
21:30
Продукти, яких дуже боїться рак
19:30
6 порад для кращого варіння яєць
15:30
Приправа, яка лікує зубні абсцеси і помічна при бронхіті
12:51
Топ-3 корисні властивості чорниці
10:30
Нове відкриття спростовує високу калорійність горіхів
7:30
Три плюси від регулярного вживання солі
0:20
Вчені оголосили найкращий напій для зубів
22:30
Їжа, котра дасть вам калію більше за банани
21:30
5 продуктів, які наситять організм калієм
19:30
Три найкорисніші фруктові коктейлі
17:30
Спеціалісти пояснили, чому зелені банани корисніші за жовті
15:30
Правила харчування, які почистять печінку від жиру
13:30
Доступний фрукт продовжить життя майже на 20 років
10:30
10 оригінальних фактів про волоський горіх
9:30
Топ-5 продуктів, які краще взагалі не мити
8:30
Поживні продукти, які зарядять вас енергією на день
6:30
Овочевий сік почистить шлунок та кишківник
1:20
Фрукт, котрий виганяє камені з нирок
0:20
Чим фініки можуть допомогти людині
23:30
Що корисніше: диня чи кавун?
21:30
Скільки часу можна тримати заварений чай
19:30
6 позитивних ефектів від простої картоплі
10:30
Звичний напій, який стоїть на сторожі вашого серця
9:30
Їжа, котра здатна зробити вас сонним
7:30
Вчені довели безумовну користь гострої їжі
6:30
Топ-10 переваг від використання чорного кмину
22:30
Перелік продуктів, які викликають втому в людини
19:30
Доступний овоч, який вбиває ракові клітини і знижує холестерин
15:30
Шкода для організму від надмірного вживання сої
12:30
Надлишок кави може знищити вашу щитовидку
8:30
Вчені назвали найгірші продукти для серця
7:30
Чому цукор особливо небезпечний для чоловіків
6:30
Продукти для зниження апетиту, пришвидшення обміну речовин та роботи мозку
1:20
Яка їжа стимулює імунну систему, знищує зморшки і знижує холестерин
0:20
Доступна їжа, котра захистить від раку і допоможе мозку
23:30
Три найкорисніші продукти для здоров'я на думку вчених
21:30
Сім ідеальних продуктів для нашого імунітету
19:30
Фрукти з мінімальною кількістю калорій
17:30
Топ-5 фруктів, від яких не поправляються
Здоров'я в соцмережах: