Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Як обходитись без цукерок та ковбаси: смачні поради

07:00, 27 Жов 2015 · Категорія: Харчування, Рецепти · Переглядів 2605 · 

Сучасний стіл важко уявити без цукерок і ковбаси. Яскраві, ошатні обгортки цукерок і аромати всіляких ковбас не дають піти з магазину без покупок. Але чи так корисні магазинні солодощі та м'ясні продукти? Що ховається під красивою упаковкою? Турбота про правильне харчування призводить до відмови від ковбаси і цукерок. Чим же їх замінити?


Як обійтися без солодкого

Як обійтися без солодкого



Серед різноманіття сучасних рецептів можна вибрати такі страви, які стануть не тільки смачною, але й корисною альтернативою ковбасі та цукеркам. Наприклад, можна приготувати домашню буженину.

Для цього візьміть 1 кг свинячого м'яса. Шматок повинен бути цілісний, з невеликою кількістю сала. Промийте його під струменем холодної води, обсушіть.

Половину сирої моркви і 3-4 зубчики часнику наріжте брусочками. Широким ножем виконайте отвори в м'ясі і нашпигуйте його часником та морквою. Підготовлене м'ясо з усіх боків натріть подрібненим часником, сіллю, чорним меленим перцем. Змастіть його майонезом.

М'ясо покладіть в каструлю, закрийте її кришкою і поставте в холодильник на 2 години для маринування.

У жароміцний посуд налийте 0,5 склянки води і покладіть в неї м'ясо. Найбільш жирна частина шматка повинна знаходитися зверху. Закрийте посуд кришкою і поставте на 40 хвилин у духовку, розігріту до 200-220 градусів.

Потім температуру в духовці зменшіть до 180 градусів, зніміть кришку і запікайте м'ясо 1годину. У процесі приготування в буженині ножем зробіть отвори і поливайте її соком, що виділився.

Якщо ніж легко протикає м'ясо і зі шматка тече прозорий сік, значить буженина готова.

Замість цукерок, виготовлених промисловим способом, зробіть саморобні цукерки. Візьміть по 200 грам ядер волоського горіха та родзинок, пропустіть їх через м'ясорубку. У масу додайте згущене молоко так, щоб можна було скачати невеликі кульки-цукерки. Готові цукерки обваляйте в кокосовій стружці, в вафельній крихті або цукровій пудрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відмовитись від солодкого назавжди

Якщо через м'ясорубку пропустити по 100 грам ядер волоського горіха, родзинок, кураги і чорносливу, залити все медом і перемішати до отримання однорідної маси, то вийде солодкість не тільки смачна, а й корисна при простудних і серцево-судинних захворюваннях.

Яблучна пастила теж послужить смачним ласощами. Для її приготування яблука очистіть від шкірки і насіння, добре розпарте в духовці або пароварці. Лист пергаменту змастіть вершковим маслом, викладіть на нього тонким шаром - близько 1 см - яблучну масу. Висушіть пастилу на сонці, наріжте кубиками і зберігайте в скляному посуді з кришкою.

Урізноманітнити харчування і зробити його більш корисним під силу кожному. Вибирайте рецепт, готуйте і радуйте своїх близьких.

Смачного!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

22:43
Дієтолог розповіла, як уберегтися від нітратів у свіжій зелені
10:50
Медики розповіли, яка каша на сніданок знизить ризик інсульту
23:03
Стало відомо, які фрукти смертельно небезпечні
12:21
Дієтологиня розвінчала поширений міф про корисний сніданок
23:27
Скільки яєць можна їсти щодня без шкоди для здоров’я
12:17
Ендокринолог розповіла, кому не варто їсти млинці
19:20
Печиво «Марія» може викликати діабет, випадіння зубів і навіть зупинку серця
8:54
Що їсти і пити, щоб не було печії
11:38
Чому не варто пити розігрітий чай: з’явилося наукове пояснення
10:49
Дієтологи назвали 5 причин починати день з тарілки вівсянки
21:31
Вчені з'ясували, як звуки їжі допомагають схуднути
11:02
Дієтологи назвали найкращий час для обіду
9:00
Учені розповіли, о котрій годині потрібно снідати, обідати та вечеряти
18:19
Як правильно їсти банани: дієтологиня назвала користь і шкоду популярного фрукта
15:01
Небезпека, яку приховують у собі свіжовичавлені соки
12:03
Щоденне споживання кави знижує ризик смерті – скільки потрібно пити?
9:35
Медики розповіли, чим небезпечний мед для здоров'я
11:07
Дієтолог пояснив, чи можна дорослим людям пити молоко
23:37
Дієтолог розповіла як грамотно схуднути на гречці за 5 днів
9:41
Медики розповіли про шкоду ранкового чаю на порожній шлунок
23:58
Що їсти перед сном, щоб схуднути
23:18
Фахівці назвали продукти, які більшість готує неправильно
10:12
Топ-5 корисних продуктів, які варто додати в раціон
9:07
Чому здорове харчування — це не так складно, як здається
8:48
Як змінити харчові звички й не зірватися: покрокова інструкція
8:31
5 простих і корисних сніданків для активного дня
23:09
Як харчуватися здорово, якщо немає часу та бажання готувати
15:40
Топ-5 Міфів про здорове харчування, в які досі вірять
10:51
Банани не можна їсти вранці: дієтолог назвав причину
22:33
Експерти назвали переваги вживання зеленого чаю перед сном
9:35
Медики розповіли, який хліб допомагає схуднути
8:28
Коли краще їсти яблука: вранці чи ввечері
11:26
Шкідливі звички в харчуванні: що заважає нам бути здоровими?
10:48
Здорові перекуси: смачні та корисні ідеї між прийомами їжі
7:19
Як сніданок впливає на продуктивність протягом дня
0:43
Грейпфрут — новий суперфуд?
23:50
Топ-5 магазинних солодощів, що не зашкодять фігурі
22:51
Як кольори, запахи й текстури впливають на наше сприйняття їжі?
21:13
Сучасні дослідження фаст-фуду спростовують репутацію нездорової їжі
20:55
Які суперфуди можуть стати основою вашого раціону?
Здоров'я в соцмережах: