Різдвяний піст 2015/16: готуємо правильні перекуси
11:30, 04 Гру 2015 · Категорія: Харчування, Рецепти · Переглядів 2815 ·
Як дотримуватись Різдвяного посту і робити пісні перекушування на роботі? Ми ділимося порадами, які допоможуть вам витримати піст і не зірватися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Різдвяного (Християнський) посту дотримуються протягом 40 днів. У 2015/16 року, він припав на 28 листопада і триватиме аж до Різдва - 6 січня. Його дотримуються люди, які хочуть не тільки очистити організм фізично, а й духовно. В пост важливо обмежувати себе від будь-якої їжі тваринного походження і від гріховних помислів. Для тих, кому доводиться протистояти спокусам на роботі, ми підготували список простих і смачних перекусів на роботі, якщо ви постите.
1. Правильні бутерброди
Бутерброди - один з популярних видів перекушування. У пісних бутербродах, замініть хліб на хлібці (або використовуйте бездріжджовий хліб):
· Намажте хлібці розім'ятим виделкою авокадо (можна посолити або поперчити), зверху покладіть морепродукти (риба дозволяється в Різдвяний піст).
· Замість авокадо можна використовувати шпинат. Нагрійте сковорідку з олією, покладіть мелконарезанний часник, потім заморожений шпинат. Накрийте кришкою і залиште на 6 хвилин на середньому вогні. Для смаку - посоліть або поперчіть.
· Картопля та гриби можна використовувати в якості начинки для бутербродів. Натріть картоплю на крупній тертці, додайте подрібнений часник. Перемішайте і посоліть. Отриману масу вкладіть на хліб і покладіть на розігріту сковорідку, начинкою вниз. Обсмажуйте до хрусткої скоринки. Далі поріжте і посмажте печериці з цибулею і викладіть на готові бутерброди з картоплею.
2. Рулет з лаваша з начинками
Для цього нескладного перекусу, вам знадобиться лаваш і начинка. Овочі можна протушкувати і загорнути в листи лаваша. Лаваш теж можна злегка підсмажити на сковорідці. Для зручності - наріжте лаваш на дрібні шматочки.
3. Батончики з мюслей
Це відмінний варіант для того, щоб похрумтіти в дорозі або перекусити на роботі. Вони не розсипаються і дуже поживні. Щоб приготувати батончики, підсушіть в духовці вівсянку 20-25 хвилин, потім промийте сухофрукти, наріжте дрібними кубиками і подрібніть горіхи. Всі інгредієнти складіть в одну ємність, додайте кунжут і насіння льону. Додайте мед і апельсиновий сік (свіжовичавлений). Викладіть масу на пергамент рівним шаром, сформуйте квадратики або прямокутник, розкресліть ножем лінії розлому батончиків, але не розрізайте до кінця. Повністю покрийте пергаментом, відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
4. Фрукти і сухофрукти
Самий простий у приготуванні перекус - це фрукти і сухофрукти. Їх не потрібно готувати, а всього лише взяти з собою. За бажанням, яблука можна запекти в духовці. Якщо на роботі є мікрохвильовка, яблука можна розігріти, додати меду і сухофруктів. Запечені яблука на відміну від свіжих не викличуть у вас сильного почуття голоду після приготування, а тільки наситять організм корисними вітамінами група А, В, залізом. А з медом і сухофруктами ви отримаєте майже весь комплекс мікроелементів і вітамінів групи В, С, Е, Д.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно постити
5. Картопля в мундирі
Картоплю в мундирі можна зробити навіть у звичайній мікрохвильовці. Головне - не забудьте проколоти шкірку, інакше продукт ризикує вибухнути. Якщо у вас є час, запечіть картоплю в духовці разом з овочами і спеціями. З таким корисним перекусом ви збагатите організм білком, амінокислотами, вітаміном С. Також картопля сприяє підвищенню імунітету.
З такими простими і пісними перекусами ви з легкістю зможете дотримуватися Різдвяного посту, а також поповните кулінарну книгу новими рецептами.
1. Правильні бутерброди
Бутерброди - один з популярних видів перекушування. У пісних бутербродах, замініть хліб на хлібці (або використовуйте бездріжджовий хліб):
· Намажте хлібці розім'ятим виделкою авокадо (можна посолити або поперчити), зверху покладіть морепродукти (риба дозволяється в Різдвяний піст).
· Замість авокадо можна використовувати шпинат. Нагрійте сковорідку з олією, покладіть мелконарезанний часник, потім заморожений шпинат. Накрийте кришкою і залиште на 6 хвилин на середньому вогні. Для смаку - посоліть або поперчіть.
· Картопля та гриби можна використовувати в якості начинки для бутербродів. Натріть картоплю на крупній тертці, додайте подрібнений часник. Перемішайте і посоліть. Отриману масу вкладіть на хліб і покладіть на розігріту сковорідку, начинкою вниз. Обсмажуйте до хрусткої скоринки. Далі поріжте і посмажте печериці з цибулею і викладіть на готові бутерброди з картоплею.
2. Рулет з лаваша з начинками
Для цього нескладного перекусу, вам знадобиться лаваш і начинка. Овочі можна протушкувати і загорнути в листи лаваша. Лаваш теж можна злегка підсмажити на сковорідці. Для зручності - наріжте лаваш на дрібні шматочки.
3. Батончики з мюслей
Це відмінний варіант для того, щоб похрумтіти в дорозі або перекусити на роботі. Вони не розсипаються і дуже поживні. Щоб приготувати батончики, підсушіть в духовці вівсянку 20-25 хвилин, потім промийте сухофрукти, наріжте дрібними кубиками і подрібніть горіхи. Всі інгредієнти складіть в одну ємність, додайте кунжут і насіння льону. Додайте мед і апельсиновий сік (свіжовичавлений). Викладіть масу на пергамент рівним шаром, сформуйте квадратики або прямокутник, розкресліть ножем лінії розлому батончиків, але не розрізайте до кінця. Повністю покрийте пергаментом, відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
4. Фрукти і сухофрукти
Самий простий у приготуванні перекус - це фрукти і сухофрукти. Їх не потрібно готувати, а всього лише взяти з собою. За бажанням, яблука можна запекти в духовці. Якщо на роботі є мікрохвильовка, яблука можна розігріти, додати меду і сухофруктів. Запечені яблука на відміну від свіжих не викличуть у вас сильного почуття голоду після приготування, а тільки наситять організм корисними вітамінами група А, В, залізом. А з медом і сухофруктами ви отримаєте майже весь комплекс мікроелементів і вітамінів групи В, С, Е, Д.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно постити
5. Картопля в мундирі
Картоплю в мундирі можна зробити навіть у звичайній мікрохвильовці. Головне - не забудьте проколоти шкірку, інакше продукт ризикує вибухнути. Якщо у вас є час, запечіть картоплю в духовці разом з овочами і спеціями. З таким корисним перекусом ви збагатите організм білком, амінокислотами, вітаміном С. Також картопля сприяє підвищенню імунітету.
З такими простими і пісними перекусами ви з легкістю зможете дотримуватися Різдвяного посту, а також поповните кулінарну книгу новими рецептами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: