10 найкорисніших продуктів у світі
10:00, 12 Січ 2016 · Категорія: Харчування, Вітаміни · Переглядів 3721 ·
Не секрет, що продукти можуть разюче відрізнятися по своїй живильній цінності, однак деякі з них набагато перевершують інші, за кількістю мікроелементів і корисних речовин. Ці 10 продуктів, без сумніву, можна назвати самими здоровими на планеті.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
— Лимони —
Всього один лимон містить більше ніж 100 відсотків вашої денної дози вітаміну С. А він, як відомо, є найкращим антиоксидантом і панацеєю від запальних процесів будь-якого роду. Крім того, він контролює рівень холестерину у вашій крові і допомагає зв'язкам і кісток залишатися еластичними і пружними.
— Броколі —
Один шматочок брокколі в день містить більше ніж 100 відсотків вітаміну групи К та 200 відсотків від денної норми вітаміну С, що більше, ніж у лимоні і навіть в ялинкових голках. У перерахунку на 100 калорій брокколі містить більше білка, ніж яловичина. Цей овоч багатий мікроелементами і вітамінами, особливо С і К. За вмістом вітаміну А броколі перевершує всі капустяні рослини.
— Темний шоколад —
1/4 плитки темного шоколаду в день (за умови, що він зроблений з натуральних какао-бобів без домішок промислових жирів) стане вашою страховкою від накопичення «поганого» холестерину і проблем з артеріальним тиском.
— Картопля —
Картопля може відрізнятися за кількістю речовин досить вражаюче, проте вона є надійним джерелом харчових волокон і складних вуглеводів. У картоплі є і інші корисні присадки, по типу фоліта і имуностимулюючого вітаміну А.
— Лосось —
Ідеальне джерело білка і жирів омега-3, які знижують ризик захворювань будь-якого роду, лосось є продуктом, на основі якого можна побудувати цілий раціон. 100 грамів філе лосося в день можуть запобігти розвитку всіх без винятку вікових хвороб, включаючи синдром Альцгеймера і старечий склероз.
— Волоські горіхи —
Маленькі ядра волоського горіха являють собою неймовірно поживний продукт, який здатний закрити потребу в омега-3 жирних кислотах. Волоські горіхи і горіхи в цілому є прекрасною альтернативою м'ясу в питанні отримання білка.
— Авокадо —
Ацтеки називали його ауакатль — "лісове масло". Таке найменування дивно точно підходить до цього плоду, який являє собою унікальний продукт, здатний дати організму величезний заряд вітамінів, мікроелементів і корисних жирів, здатних нормалізувати і поліпшити обмін речовин. У цьому фрукті міститься багато калію, який володіє протиаритмічними властивостями. Інший важливий елемент, що міститься в авокадо, глютатіон — потужний антиоксидант.
— Часник —
Могутній борець за права імунітету містить фітонциди — унікальні рослинні природні леткі сполуки, які здатні активувати центри по боротьбі з бактеріями, знижувати рівень холестерину і контролювати кров'яний тиск.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ 5 варіантів розвантажувальних днів, корисних після застілля
— Шпинат —
Шпинат містить лютеїн і цеаксантин — два потужні антиоксиданти, які корисні для здоров'я і нормального функціонування очної м'язи. Шпинат консервований, який так любив моряк Папай, не менш корисний, ніж свіжий — за рахунок ферментації в ньому вивільняються вуглеводні сполуки, які надзвичайно потрібні нашому травленню.
— Боби —
Боби є головним джерелом білка рослинного походження. Зовсім необов'язково є їх кожен день — досить того, що всього чотири чашки квасолі на тиждень знижують ризик інфаркту на 22 відсотки. Також, боби є кращим інструментом для очищення організму та захисту його від ракових утворень і злоякісних пухлин.
За матеріалами: steaklovers
Всього один лимон містить більше ніж 100 відсотків вашої денної дози вітаміну С. А він, як відомо, є найкращим антиоксидантом і панацеєю від запальних процесів будь-якого роду. Крім того, він контролює рівень холестерину у вашій крові і допомагає зв'язкам і кісток залишатися еластичними і пружними.
— Броколі —
Один шматочок брокколі в день містить більше ніж 100 відсотків вітаміну групи К та 200 відсотків від денної норми вітаміну С, що більше, ніж у лимоні і навіть в ялинкових голках. У перерахунку на 100 калорій брокколі містить більше білка, ніж яловичина. Цей овоч багатий мікроелементами і вітамінами, особливо С і К. За вмістом вітаміну А броколі перевершує всі капустяні рослини.
— Темний шоколад —
1/4 плитки темного шоколаду в день (за умови, що він зроблений з натуральних какао-бобів без домішок промислових жирів) стане вашою страховкою від накопичення «поганого» холестерину і проблем з артеріальним тиском.
— Картопля —
Картопля може відрізнятися за кількістю речовин досить вражаюче, проте вона є надійним джерелом харчових волокон і складних вуглеводів. У картоплі є і інші корисні присадки, по типу фоліта і имуностимулюючого вітаміну А.
— Лосось —
Ідеальне джерело білка і жирів омега-3, які знижують ризик захворювань будь-якого роду, лосось є продуктом, на основі якого можна побудувати цілий раціон. 100 грамів філе лосося в день можуть запобігти розвитку всіх без винятку вікових хвороб, включаючи синдром Альцгеймера і старечий склероз.
— Волоські горіхи —
Маленькі ядра волоського горіха являють собою неймовірно поживний продукт, який здатний закрити потребу в омега-3 жирних кислотах. Волоські горіхи і горіхи в цілому є прекрасною альтернативою м'ясу в питанні отримання білка.
— Авокадо —
Ацтеки називали його ауакатль — "лісове масло". Таке найменування дивно точно підходить до цього плоду, який являє собою унікальний продукт, здатний дати організму величезний заряд вітамінів, мікроелементів і корисних жирів, здатних нормалізувати і поліпшити обмін речовин. У цьому фрукті міститься багато калію, який володіє протиаритмічними властивостями. Інший важливий елемент, що міститься в авокадо, глютатіон — потужний антиоксидант.
— Часник —
Могутній борець за права імунітету містить фітонциди — унікальні рослинні природні леткі сполуки, які здатні активувати центри по боротьбі з бактеріями, знижувати рівень холестерину і контролювати кров'яний тиск.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ 5 варіантів розвантажувальних днів, корисних після застілля
— Шпинат —
Шпинат містить лютеїн і цеаксантин — два потужні антиоксиданти, які корисні для здоров'я і нормального функціонування очної м'язи. Шпинат консервований, який так любив моряк Папай, не менш корисний, ніж свіжий — за рахунок ферментації в ньому вивільняються вуглеводні сполуки, які надзвичайно потрібні нашому травленню.
— Боби —
Боби є головним джерелом білка рослинного походження. Зовсім необов'язково є їх кожен день — досить того, що всього чотири чашки квасолі на тиждень знижують ризик інфаркту на 22 відсотки. Також, боби є кращим інструментом для очищення організму та захисту його від ракових утворень і злоякісних пухлин.
За матеріалами: steaklovers
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: