Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Які овочі краще вживати приготованими, а які свіжими

10:00, 12 Лют 2016 · Категорія: Харчування, Вітаміни · Переглядів 2048 · 

Поширена думка про те, що овочі краще вживати в сирому вигляді. Якщо одні продукти під час термічної обробки втрачають корисні властивості, інші - їх здобувають. Отримуємо максимум користі від їжі: які овочі краще вживати приготованими, а які сирими.



Ще більше користі

Ще більше користі



Спаржа
Як вживати: приготовлену
У спаржі, приготовленої на пару більше вітамінів, які необхідні нашому організму. Під час термічної обробки в овочі виділяється ферулова кислота, яка допомагає зберегти молодість і красу.

Буряк
Як вживати: в сирому вигляді
Варений буряк дуже корисний для роботи шлунково-кишкового тракту, але під час термічної обробки він втрачає до 25% фолієвої кислоти, яка в ньому міститься. Щоб отримати з овоча максимум користі, краще вживати в сирому вигляді.

Броколі
Як вживати: в сирому вигляді
Броколі краще вживати в сирому вигляді, при термічній обробці в овочі руйнується фермент мірозінази, який очищує печінку від хімічних речовин.

Гриби
Як вживати: приготованими
Незважаючи на те, що гриби - це не овоч, ми не могли про них не згадати. Гриби можна смажити, варити, готувати на пару або запікати. В процесі термічної обробки в продукті збільшується речовина потасіуму, яка є одним з компонентів необхідних м'язової тканини.

Цибуля
Як вживати: свіжою
Саме в свіжій цибулі міститься фітонутрієнти алліцитину, який насичує організм. З'ївши салат з цибулею, ви довгий час не будете відчувати голод, а це великий плюс для тих, хто хоче схуднути.

Болгарський перець
Як вживати: свіжим
Болгарський перець містить велику кількості вітаміну С. У процесі термічної обробки, велика його частина руйнується.

Шпинат
Як вживати: приготованим
У процесі варіння, смаження або запікання в шпинаті збільшується вміст кальцію, магнію і заліза.

Томати
Як вживати: приготованими
Під час термічної обробки, в томатах підвищується рівень лікопіну. Саме цей фермент є одним з основних борців з раковими клітинами.

Морква
Як вживати: приготовлену
Під час термічної обробки, в моркві підвищується рівень бета-каротину, який є сильним антиоксидантом і має імуностимулюючі властивості. Варити моркву слід не більше 15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 способів економити гроші і харчуватись правильно

Баклажан
Як вживати: приготованим
Під час приготування, в складі баклажанів підвищується вміст і біологічна активність антиоксидантних сполук. Баклажан найкраще запікати в духовці або готувати на грилі. Завдяки такому способу приготування в овочі розм'якшується клітковина, що сприяє кращому перетравленню.

Але пам'ятайте, що термічні обробки бувають різні. Найкраще овочі не смажити на олії, а запікати, варити або готувати на пару.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

8:30
Несподівана їжа, котра захищає мозок від дегенерації
7:30
4 причини, чому кефір треба пити перед сном
6:30
Їжа, яка збільшить ваш опір інфекціям
1:20
Топ-5 продуктів, які зміцнюють імунітет
0:20
8 позитивних ефектів від чорничного чаю
21:30
Продукти, яких дуже боїться рак
19:30
6 порад для кращого варіння яєць
15:30
Приправа, яка лікує зубні абсцеси і помічна при бронхіті
12:51
Топ-3 корисні властивості чорниці
10:30
Нове відкриття спростовує високу калорійність горіхів
7:30
Три плюси від регулярного вживання солі
0:20
Вчені оголосили найкращий напій для зубів
22:30
Їжа, котра дасть вам калію більше за банани
21:30
5 продуктів, які наситять організм калієм
19:30
Три найкорисніші фруктові коктейлі
17:30
Спеціалісти пояснили, чому зелені банани корисніші за жовті
15:30
Правила харчування, які почистять печінку від жиру
13:30
Доступний фрукт продовжить життя майже на 20 років
10:30
10 оригінальних фактів про волоський горіх
9:30
Топ-5 продуктів, які краще взагалі не мити
8:30
Поживні продукти, які зарядять вас енергією на день
6:30
Овочевий сік почистить шлунок та кишківник
1:20
Фрукт, котрий виганяє камені з нирок
0:20
Чим фініки можуть допомогти людині
23:30
Що корисніше: диня чи кавун?
21:30
Скільки часу можна тримати заварений чай
19:30
6 позитивних ефектів від простої картоплі
10:30
Звичний напій, який стоїть на сторожі вашого серця
9:30
Їжа, котра здатна зробити вас сонним
7:30
Вчені довели безумовну користь гострої їжі
6:30
Топ-10 переваг від використання чорного кмину
22:30
Перелік продуктів, які викликають втому в людини
19:30
Доступний овоч, який вбиває ракові клітини і знижує холестерин
15:30
Шкода для організму від надмірного вживання сої
12:30
Надлишок кави може знищити вашу щитовидку
8:30
Вчені назвали найгірші продукти для серця
7:30
Чому цукор особливо небезпечний для чоловіків
6:30
Продукти для зниження апетиту, пришвидшення обміну речовин та роботи мозку
1:20
Яка їжа стимулює імунну систему, знищує зморшки і знижує холестерин
0:20
Доступна їжа, котра захистить від раку і допоможе мозку
Здоров'я в соцмережах: