10 пар продуктів, які краще всього поєднуються між собою
14:00, 23 Кві 2016 · Категорія: Харчування, Рецепти · Переглядів 2091 ·
Це не тільки надзвичайно смачно, а ще й напрочуд корисно.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Квасоля і помідори
Разом вони сприяють кращому засвоєнню заліза, яке, як відомо, необхідно нам для підтримки гемоглобіну в нормі і насичення киснем крові, м'язів і мозку. Виявляється, наше тіло поглинає до 33% менше негемового заліза, що міститься в бобових продуктах. Але якщо їсти горох, сочевицю або квасолю разом з відомими джерелами вітаміну С (помідори, цитрусові, ягоди), то засвоїти залізо організму стане набагато простіше.
Відмінний корисний салат вийде з червоної квасолі і помідорів з оливковою олією.
Зелений чай і лимонний сік
Цей союз допоможе отримати організму більше антиоксидантів, з яких найпотужніший - катехін. Він був знайдений в зеленому чаї і заслужив репутацію відмінного профілактичний засіб від серцево-судинних захворювань. Якщо додати в зелений чай лимонний сік, це зменшить розпад катехіна в нашій травній системі і дозволить органам його легше засвоїти. На одну чашку чаю буде достатньо соку половинки лимона. При бажанні його можна замінити лаймом або грейпфрутом.
Йогурт і банани
Таке поєднання прискорює відновлення м'язів після тренувань і занять фітнесом. Справа в тому, що союз вуглеводів і білків підвищує рівень інсуліну. А він-то якраз після тренувань перебуває в жалюгідному стані, заважаючи м'язам поглинати поживні речовини (амінокислоти, глюкозу) для їх регенерації. З достатньою кількістю інсуліну м'язи відновлюються набагато швидше. Почастуйте себе після тренування коктейлем з половинки банана, знежиреного молока і нежирного бананового йогурту. За смаком додайте в напій замороженої чорниці і столову ложку меду.
Риба і вино
Говорячи про здорове харчування, алкогольні напої згадувати не хочеться. Але в розумних дозах і в хороших поєднаннях вони можуть бути навіть корисні. Взяти, приміром, вино. Італійські дослідники стверджують, що його особливо актуально подавати з морською рибою, оскільки антиоксиданти поліфеноли в цьому напої сприяють кращому засвоєнню риб'ячих омега-3 жирів.
Але зловживати вином не варто: досить випити всього один стакан Шардоне або Мерло в день і пообідати фореллю, лососем або скумбрією, для того щоб наситити свій організм омега-3 жирами. Хороший спосіб використовувати рибу і вино разом - зробити винний маринад. Змішайте в рівних кількостях оливкову олію, соєвий соус, сухе біле вино і опустіть в цю суміш форель або сьомгу на одну годину. Потім приготуйте рибу в духовці і насолоджуйтеся!
Яблука і малина
Ці садові продукти хороші тим, що підсилюють можливості антиоксидантів протистояти серйозним хворобам, в тому числі і онкології. Згідно з американськими дослідженнями, еллагова кислота (антиоксидант, знайдений в малині, гранаті, волоському горісі і журавлині) підвищує здатності кверцетину (антиоксиданту, що міститься в яблуках, винограді, цибулі та гречці) вбивати ракові клітини. Яблука з малиною можна вживати як в свіжому вигляді, так і у фруктовому салаті, посипаному зверху волоським горіхом.
Зелений салат і рослинні масла
Свіже листя салату чудові самі по собі. Але набагато корисніше і смачніше вживати їх разом з будь-яким рослинним маслом (наприклад, з оливковою). Антиоксиданти каротиноїди, приховані в зеленому листі салату, за рахунок рослинних жирів краще поглинаються і засвоюються організмом.
Чай і суші
Чай - один з традиційних напоїв, які подають до суші. І не випадково. Він не тільки чудово втамовує спрагу після гоструватих і солонуватих ролів. Виявляється, екстракти зеленого або чорного чаю можуть запобігти потраплянню в кров ртуті, яка іноді зустрічається в складі деяких риб для суші. Наступного разу, обідаючи в японському ресторані, не забудьте замовити чай.
Лосось з йогуртом
Трохи дивне поєднання, чи не так? Однак цілком вдале і корисне. Коли ви вирішите зробити сендвічі з консервованим лососем або сардиною або просто запекти рибу в духовці, то замініть звичний вам майонез на грецький йогурт. Кальцій, яким багатий цей кисломолочний продукт, допоможе засвоїти вітамін D, що міститься в рибі. Завдяки кальциферолу збільшується кількість кальцію, що поглинається організмом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ви весь час голодні: 6 причин
Розмарин і барбекю
Вчені з Канзаського університету (США) штату виявили, що антиоксиданти, що містяться в розмарині, послаблюють утворення канцерогенних сполук (гетероциклічних амін) при смаженні м'яса. Врахуйте цей факт, коли будете підбирати маринад для травневих шашличків.
Кава з зерновим батончиком
Якщо після виснажливого тренування ви намагаєтеся відновити сили, налягаючи на продукти з вуглеводами, то запийте їх чашкою кави. Австралійські дослідники виявили, що кофеїн у поєднанні з вуглеводами здатний швидше поповнити енергетичні резерви організму, витрачені під час активних занять спортом. Але чи треба говорити, що краще вибирати корисні, нерафіновані вуглеводи начебто цільнозернових виробів або сухофруктів.
Джерело: kitchenmag.ru
Разом вони сприяють кращому засвоєнню заліза, яке, як відомо, необхідно нам для підтримки гемоглобіну в нормі і насичення киснем крові, м'язів і мозку. Виявляється, наше тіло поглинає до 33% менше негемового заліза, що міститься в бобових продуктах. Але якщо їсти горох, сочевицю або квасолю разом з відомими джерелами вітаміну С (помідори, цитрусові, ягоди), то засвоїти залізо організму стане набагато простіше.
Відмінний корисний салат вийде з червоної квасолі і помідорів з оливковою олією.
Зелений чай і лимонний сік
Цей союз допоможе отримати організму більше антиоксидантів, з яких найпотужніший - катехін. Він був знайдений в зеленому чаї і заслужив репутацію відмінного профілактичний засіб від серцево-судинних захворювань. Якщо додати в зелений чай лимонний сік, це зменшить розпад катехіна в нашій травній системі і дозволить органам його легше засвоїти. На одну чашку чаю буде достатньо соку половинки лимона. При бажанні його можна замінити лаймом або грейпфрутом.
Йогурт і банани
Таке поєднання прискорює відновлення м'язів після тренувань і занять фітнесом. Справа в тому, що союз вуглеводів і білків підвищує рівень інсуліну. А він-то якраз після тренувань перебуває в жалюгідному стані, заважаючи м'язам поглинати поживні речовини (амінокислоти, глюкозу) для їх регенерації. З достатньою кількістю інсуліну м'язи відновлюються набагато швидше. Почастуйте себе після тренування коктейлем з половинки банана, знежиреного молока і нежирного бананового йогурту. За смаком додайте в напій замороженої чорниці і столову ложку меду.
Риба і вино
Говорячи про здорове харчування, алкогольні напої згадувати не хочеться. Але в розумних дозах і в хороших поєднаннях вони можуть бути навіть корисні. Взяти, приміром, вино. Італійські дослідники стверджують, що його особливо актуально подавати з морською рибою, оскільки антиоксиданти поліфеноли в цьому напої сприяють кращому засвоєнню риб'ячих омега-3 жирів.
Але зловживати вином не варто: досить випити всього один стакан Шардоне або Мерло в день і пообідати фореллю, лососем або скумбрією, для того щоб наситити свій організм омега-3 жирами. Хороший спосіб використовувати рибу і вино разом - зробити винний маринад. Змішайте в рівних кількостях оливкову олію, соєвий соус, сухе біле вино і опустіть в цю суміш форель або сьомгу на одну годину. Потім приготуйте рибу в духовці і насолоджуйтеся!
Яблука і малина
Ці садові продукти хороші тим, що підсилюють можливості антиоксидантів протистояти серйозним хворобам, в тому числі і онкології. Згідно з американськими дослідженнями, еллагова кислота (антиоксидант, знайдений в малині, гранаті, волоському горісі і журавлині) підвищує здатності кверцетину (антиоксиданту, що міститься в яблуках, винограді, цибулі та гречці) вбивати ракові клітини. Яблука з малиною можна вживати як в свіжому вигляді, так і у фруктовому салаті, посипаному зверху волоським горіхом.
Зелений салат і рослинні масла
Свіже листя салату чудові самі по собі. Але набагато корисніше і смачніше вживати їх разом з будь-яким рослинним маслом (наприклад, з оливковою). Антиоксиданти каротиноїди, приховані в зеленому листі салату, за рахунок рослинних жирів краще поглинаються і засвоюються організмом.
Чай і суші
Чай - один з традиційних напоїв, які подають до суші. І не випадково. Він не тільки чудово втамовує спрагу після гоструватих і солонуватих ролів. Виявляється, екстракти зеленого або чорного чаю можуть запобігти потраплянню в кров ртуті, яка іноді зустрічається в складі деяких риб для суші. Наступного разу, обідаючи в японському ресторані, не забудьте замовити чай.
Лосось з йогуртом
Трохи дивне поєднання, чи не так? Однак цілком вдале і корисне. Коли ви вирішите зробити сендвічі з консервованим лососем або сардиною або просто запекти рибу в духовці, то замініть звичний вам майонез на грецький йогурт. Кальцій, яким багатий цей кисломолочний продукт, допоможе засвоїти вітамін D, що міститься в рибі. Завдяки кальциферолу збільшується кількість кальцію, що поглинається організмом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ви весь час голодні: 6 причин
Розмарин і барбекю
Вчені з Канзаського університету (США) штату виявили, що антиоксиданти, що містяться в розмарині, послаблюють утворення канцерогенних сполук (гетероциклічних амін) при смаженні м'яса. Врахуйте цей факт, коли будете підбирати маринад для травневих шашличків.
Кава з зерновим батончиком
Якщо після виснажливого тренування ви намагаєтеся відновити сили, налягаючи на продукти з вуглеводами, то запийте їх чашкою кави. Австралійські дослідники виявили, що кофеїн у поєднанні з вуглеводами здатний швидше поповнити енергетичні резерви організму, витрачені під час активних занять спортом. Але чи треба говорити, що краще вибирати корисні, нерафіновані вуглеводи начебто цільнозернових виробів або сухофруктів.
Джерело: kitchenmag.ru
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: