Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


10 порад, як зробити їжу смачнішою

11:00, 11 Тра 2016 · Категорія: Харчування, Рецепти · Переглядів 3908 · 

Навіть якщо до аса кулінарної справи вам ще далеко, завжди є можливість зробити їжу смачнішою. Як? Читайте в нашому огляді.


Більше смаку та користі

Більше смаку та користі



Згідно багатьом дослідженням, всі ми харчуємося досить стандартним набором продуктів, готуючи з них швидкі і нехитрі страви. Але давайте вже розбавимо цю гастрономічну рутину, зробивши страви смачнішими.

Сьогодні ми підготували для вас 10 нескладних правил, дотримуючись яких ви зможете швидко покращити смак їжі, не закінчуючи курсів шеф-кухарів. Адже навіть звичайна трапеза - це не просто процес поглинання їжі, але ще і задоволення, яке нам дарують навіть найнезначніші дрібниці.

1. Гаряча сковорода - запорука успіху

Незалежно від того, що ви смажите, використовуєте ви при цьому масло чи ні, порада одна - ретельно нагрійте сковороду, перш ніж викласти на неї овочі, м'ясо або рибу. Завдяки цій пораді ви якраз і досягнете заповітної золотистої скоринки, а самі шматочки не розваляться.

2. Додавайте цукор

Безумовно, зловживати цією порадою не варто, особливо якщо ви стежите за фігурою, але для особливих випадків цей секрет може стати в нагоді. Додайте трохи цукру в овочі або злегка присипте ним м'ясо, і смак вашої страви стане більш насиченим.

3. Використовуйте соєвий соус і анчоуси

Якщо ви хочете урізноманітнити свій раціон, надавши тушкованим овочам або овочевим соусам особливої пікантності, просто додайте трохи соєвого соусу або дуже дрібно нарізаних анчоусів. Обидва ці продукти підсилюють смакові відчуття за рахунок збільшення чутливості рецепторів, але при цьому не сильно впливають на калорійність.

4. Купуйте натуральні продукти

В даному випадку ми, можливо, і маємо справу з ефектом плацебо, але якщо блюдо приготовлено з корисних і екологічно чистих продуктів, нам воно здається смачнішим. Підійдіть до закупівлі продуктів особливо ретельно і побачите, як цінність приготованого блюда зросте.

5. Зробіть їжу привабливішою зовні

Чи замислювалися ви коли-небудь, чому ми, сервіруючи святковий стіл, красиво викладаємо салати і закуски, прикрашаємо кожну страву оливками, шматочками лимона або зеленню, але ніколи не робимо того ж, накриваючи домашній обід або вечерю? А між тим естетичне сприйняття безпосередньо пов'язано з смаковими, і якщо блюдо нас приваблює зовні, то і його смак буде нам здаватися більш привабливим.

6. Правильна посуд

Ще одним естетичним аспектом нашого застілля є використовувана посуд. Вважається, що білий колір - це найвдаліший варіант для правильного сприйняття їжі. Але недавно вчені довели, що мають значення і розмір тарілки. Використовуйте компактну посуд з досить важкого скла або фарфору. Невеликий діаметр тарілки допоможе контролювати розмір порцій, а її вага буде створювати відчуття важливої і особливої трапези.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 ідеальних сніданків для схуднення

7. Комфортна температура їжі

Ви навряд чи зможете насолодитися супом, який обпалює язик, а остиглий плов, найімовірніше, здасться більш жирним і прісним, ніж він є насправді. Саме тому намагайтеся їсти страви комфортної для вас температури, щоб по-справжньому отримати задоволення від їжі і розкуштувати всю гаму смаків.

8. Додавайте спеції і свіжі трави

Самий елементарний спосіб зробити будь-яку страву смачніше - додавання в нього різних спецій і зелені. З ними навіть банальна яєчня стане ароматною, а отже, наш мозок буде сприймати її як більш смачну, даючи можливість насолодитися кожним шматочком сповна.

9. Приємна атмосфера

Атмосфера безпосередньо впливає на наше сприйняття їжі, саме тому при оформленні ресторанів цьому приділяється особлива і дуже пильна увага. Ми вже говорили про сервіровку і посуд, але спробуйте поставити на стіл свічки, включити приємну музику і навіть нехитре блюдо здасться вам справжнім кулінарним шедевром.

10. Їжте повільно

Ретельне пережовування їжі не тільки сприяє кращому травленню і контролювання апетиту, але і допомагає смаковим рецепторам вловити всі відтінки смаку. А це означає, що їжа нам починає здаватися більш привабливою. Отримуйте задоволення від кожного шматочка, смакуйте його.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

10:30
Нове відкриття спростовує високу калорійність горіхів
7:30
Три плюси від регулярного вживання солі
0:20
Вчені оголосили найкращий напій для зубів
22:30
Їжа, котра дасть вам калію більше за банани
21:30
5 продуктів, які наситять організм калієм
19:30
Три найкорисніші фруктові коктейлі
17:30
Спеціалісти пояснили, чому зелені банани корисніші за жовті
15:30
Правила харчування, які почистять печінку від жиру
13:30
Доступний фрукт продовжить життя майже на 20 років
10:30
10 оригінальних фактів про волоський горіх
9:30
Топ-5 продуктів, які краще взагалі не мити
8:30
Поживні продукти, які зарядять вас енергією на день
6:30
Овочевий сік почистить шлунок та кишківник
1:20
Фрукт, котрий виганяє камені з нирок
0:20
Чим фініки можуть допомогти людині
23:30
Що корисніше: диня чи кавун?
21:30
Скільки часу можна тримати заварений чай
19:30
6 позитивних ефектів від простої картоплі
10:30
Звичний напій, який стоїть на сторожі вашого серця
9:30
Їжа, котра здатна зробити вас сонним
7:30
Вчені довели безумовну користь гострої їжі
6:30
Топ-10 переваг від використання чорного кмину
22:30
Перелік продуктів, які викликають втому в людини
19:30
Доступний овоч, який вбиває ракові клітини і знижує холестерин
15:30
Шкода для організму від надмірного вживання сої
12:30
Надлишок кави може знищити вашу щитовидку
8:30
Вчені назвали найгірші продукти для серця
7:30
Чому цукор особливо небезпечний для чоловіків
6:30
Продукти для зниження апетиту, пришвидшення обміну речовин та роботи мозку
1:20
Яка їжа стимулює імунну систему, знищує зморшки і знижує холестерин
0:20
Доступна їжа, котра захистить від раку і допоможе мозку
23:30
Три найкорисніші продукти для здоров'я на думку вчених
21:30
Сім ідеальних продуктів для нашого імунітету
19:30
Фрукти з мінімальною кількістю калорій
17:30
Топ-5 фруктів, від яких не поправляються
13:30
Міф про банани, який розвіяли вчені
12:30
Побічні ефекти від яблучного оцту
10:30
Помічна речовина при нудоті та печії
8:30
Продукт з яблук допоможе схуднути
7:30
Оцет, котрий регулює рівень цукру в крові
Здоров'я в соцмережах: