Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


7 продуктів, які варто їсти в травні

14:00, 18 Тра 2016 · Категорія: Харчування, Вітаміни · Переглядів 3334 · 

Після холодів і сірості ми зазвичай відігріваємось на теплому весняному сонечку, міняємо гардероб, будуємо плани, мріємо про новий, світлому і доброму. А щоб відновити організм і втілити мрії в життя, організму потрібні сили і вітаміни.


Весняний раціон

Весняний раціон



Ми рекомендуємо вам сім корисних свіжих продуктів, які можна знайти на прилавках магазинів в травні.

Кульбаби

Абсолютно невибаглива в догляді кульбаба дуже корисна і володіє широким спектром застосування. У їжу вживають листя, квітки, стебла і коріння кульбаби. З листя кульбаби виходять смачні салати, з квіток - варення.

Кульбаба - хороший засіб для зміцнення ослабленого імунітету, при інтоксикації організму, анемії. Він використовується для загоєння ран, для збільшення молока у годуючих матерів.

Щавель

До складу щавлю входять натрій, фосфор, залізо, цинк, йод, мідь, фтор, вітаміни А, В1, В2, В6, безліч корисних кислот, таких як щавельная, лимонна, аскорбінова і інші.

Щавель корисний для зору, складу крові, зміцнює м'язи серця і судин, зміцнює зуби, допомагає від стресів і безсоння. Щавель можна використовувати як протизапальний, ранозагоювальний, знеболюючий, протиалергічний засіб. Допомагає він також при відновленні жіночого циклу і болісних менструаціях. Єдине, щавель не рекомендується вагітним і годуючим жінкам.

Кропива

Так само як кульбаба і щавель, кропива з'являється рано. Але термін її використання обмежений, тому що в кулінарії використовуються тільки молоде листя. Чим старше кропива, тим листя жорсткіше, та й смак їх змінюється в міру зростання.

Кропива містить кальцій, селен, цинк, залізо, фосфор, мідь, хлор. Кропива покращує згортання крові, має протизапальний ефект, може усунути темні кола під очима, робить цілющу дію на всі хвороби печінки і сечового міхура. Вона особливо корисна при авітамінозі, покращує травлення, підвищує імунітет, нормалізує обмін речовин, зупиняє кровотечу. Не рекомендується для вживання в їжу вагітним жінкам.

Редиска

У редисці міститься велика кількість вітамінів С, В, РР, калій, фосфор. Також в редисці є натрій, магній, залізо.

Вона має протимікробну дію, знімає запалення. Сік, отриманий з редису, покращує травлення і обмін речовин. Особливо корисний він тим, хто страждає на подагру, ожиріння, цукровий діабет. Вживання редиски покращує колір обличчя і бадьорить, покращує роботу серця і зміцнює стінки судин. Завдяки великій кількості клітковини редиска знижує рівень шкідливого холестерину в крові, виводить з організму токсини. Однак не варто захоплюватися редискою людям, у яких є проблеми з шлунково-кишковим трактом, печінкою і нирками.

В ТЕМУ: Чому варто їсти редиску: вся користь овочу

Спаржа

У спаржі багато вітаміну С, А, заліза, калію, антиоксидантів, каротину і фолієвої кислоти, харчової клітковини. Спаржа низькокалорійна.

У нашій смузі ще недавно спаржа була рідкісним гостем, вона не так давно з'явилася в магазинах, але швидко захопила серця любителів корисної їжі. Найбільш поширена зелена спаржа, також існує біла і фіолетова - більш рідкісні і дорогі види.

Капуста

Капуста - джерело величезної кількості вітамінів і мінеральних речовин. Вона містить вітаміни С, В1, В2, РР, фолієву кислоту. Також вона містить калій, кальцій, цинк, залізо, фосфор.

Капуста стимулює обмінні процеси в організмі, має протизапальну і знеболюючу дію, сприяє виведенню холестерину, зміцнює судини, покращує роботу серця.

Шпинат

У травні також починається сезон шпинату - неймовірно корисного і багатого на вітаміни С, В1, В2, В6, рідкісним D2, клітковиною, залізом, каротинів і фолієвою кислотою листового овоча. Шпинат - справжній рекордсмен за вмістом йоду. Цей елемент допомагає засвоюватися поживним речовинам і впливає на перебіг всіх процесів в організмі.

Шпинат виводить шлаки і токсини з організму, зміцнює зуби, ясна, судини, регулює роботу шлунково-кишкового тракту. Вважається також, що він уповільнює розвиток пухлин в організмі. Крім того, він може надавати позитивну дію на зір, запобігати відшарування клітковини. Шпинат уповільнює процеси старіння в організмі.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

12:24
Вчені з Канади визначили несподівану причину ожиріння
22:43
Дієтолог розповіла, як уберегтися від нітратів у свіжій зелені
10:50
Медики розповіли, яка каша на сніданок знизить ризик інсульту
23:03
Стало відомо, які фрукти смертельно небезпечні
12:21
Дієтологиня розвінчала поширений міф про корисний сніданок
23:27
Скільки яєць можна їсти щодня без шкоди для здоров’я
12:17
Ендокринолог розповіла, кому не варто їсти млинці
19:20
Печиво «Марія» може викликати діабет, випадіння зубів і навіть зупинку серця
8:54
Що їсти і пити, щоб не було печії
11:38
Чому не варто пити розігрітий чай: з’явилося наукове пояснення
10:49
Дієтологи назвали 5 причин починати день з тарілки вівсянки
21:31
Вчені з'ясували, як звуки їжі допомагають схуднути
11:02
Дієтологи назвали найкращий час для обіду
9:00
Учені розповіли, о котрій годині потрібно снідати, обідати та вечеряти
18:19
Як правильно їсти банани: дієтологиня назвала користь і шкоду популярного фрукта
15:01
Небезпека, яку приховують у собі свіжовичавлені соки
12:03
Щоденне споживання кави знижує ризик смерті – скільки потрібно пити?
9:35
Медики розповіли, чим небезпечний мед для здоров'я
11:07
Дієтолог пояснив, чи можна дорослим людям пити молоко
23:37
Дієтолог розповіла як грамотно схуднути на гречці за 5 днів
9:41
Медики розповіли про шкоду ранкового чаю на порожній шлунок
23:58
Що їсти перед сном, щоб схуднути
23:18
Фахівці назвали продукти, які більшість готує неправильно
10:12
Топ-5 корисних продуктів, які варто додати в раціон
9:07
Чому здорове харчування — це не так складно, як здається
8:48
Як змінити харчові звички й не зірватися: покрокова інструкція
8:31
5 простих і корисних сніданків для активного дня
23:09
Як харчуватися здорово, якщо немає часу та бажання готувати
15:40
Топ-5 Міфів про здорове харчування, в які досі вірять
10:51
Банани не можна їсти вранці: дієтолог назвав причину
22:33
Експерти назвали переваги вживання зеленого чаю перед сном
9:35
Медики розповіли, який хліб допомагає схуднути
8:28
Коли краще їсти яблука: вранці чи ввечері
11:26
Шкідливі звички в харчуванні: що заважає нам бути здоровими?
10:48
Здорові перекуси: смачні та корисні ідеї між прийомами їжі
7:19
Як сніданок впливає на продуктивність протягом дня
0:43
Грейпфрут — новий суперфуд?
23:50
Топ-5 магазинних солодощів, що не зашкодять фігурі
22:51
Як кольори, запахи й текстури впливають на наше сприйняття їжі?
21:13
Сучасні дослідження фаст-фуду спростовують репутацію нездорової їжі
Здоров'я в соцмережах: