Які прянощі та трави зроблять ваші страви смачнішими та кориснішими
01:03, 28 Тра 2016 · Категорія: Харчування, Вітаміни · Переглядів 2192 ·
Ми часто любимо додавати спеції в наші страви, проте не всі знають, що вони можуть не тільки покращити їх смакові якості, а й мають сприятливий вплив на здоров’я і навіть лікувальні властивості. Які спеції варто додати собі в раціон, читайте в “Країні здоров’я”.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Прянощі та трави можна додавати не тільки до м'яса, супів чи других страв, вони покращать смак ваших салатів, напоїв, зокрема кави, чаю та смузі. Важливо тільки не переборщити, адже так і смак зіпсується і обернутись для вашого здоров’я може не найкращим чином. Які ж приправи повинні бути на вашій кухні:
1. Кунжут - стане чудовим доповненням до салату, випічки та кондитерських виробів. Він є справжнім джерелом вітамінів та корисних елементів - В2, В1, РР, С, А, Е, залізо, калій, натрій, магній, кальцій, фосфор, цинк - ще не весь перелік позитивних характеристик. Більш детально про його користь можна прочитати за посиланням, де й можна замовити пряність: http://buket-menu.com.ua/specii/pryanosti/kunzhut/. Окрім кулінарії кунжут має широке застосування в лікуванні та косметології - він показаний при запальних процесах в організмі, захворюваннях нирок, гіпертонії, знижує високий рівень холестерину в крові, допомагає відновити імунні сили організму, додає бадьорості та сил. В косметології кунжутна олія використовується для загоєння сонячних опіків, мікротравм, для масажу та звуження пор.
2. Гвоздика - ще одна пряність, яка додасть пікантності вашим напоям та м'ясним стравам. Вона володіє тонізуючими властивостями, а також антисептичні та знеболюючі властивості стануть в нагоді тим, хто хоче швидко позбутися простуди.
3. Кардамон має сильний аромат, який чудово поєднується із кави, молоком, сирами, шоколадом та іншими десертами. Його також часто використовують при лікуванні простуди, адже він зміцнює імунні сили організму, полегшує кашель та сприяє одужанню в цілому. Окрім цього освіжає подих та має сприятливу дію при поганому травленні.
4. Імбир за останні роки став чи не найпопулярнішою приправою до напоїв та випічки. А його лікувальні властивості при застуді широко відомі кожному, адже він має протизапальні властивості, а також корисний для травлення та кровообігу.
5. Базилік - ідеальний додаток до салатів, рибних страв, картоплі та бобових. Вітаміни В, К та С, якими багата ця зелень допоможуть при проблемах із травленням, а також має протизапальні властивості, - хороший спосіб профілактики простудних захворювань.
6. Коріандр - пряність доповнить смакові якості ваших м’ясних та рибних страв, випічки та десертів. Вітаміни РР, А, В, кальцій, магній, цинк, селен - набір тих вітамінів, які потрібні нам для бадьорого стану організму, боротьби з вірусами, хорошого апетиту та нормалізації травлення.
7. Кориця - також популярна пряність, яка всім відома та багатьом давно припала до смаку, як доповнення до кави, глінтвейну, випічки та десертів. Чудово справляється з лікуванням застуди та тонізує організм.
8. Перець чилі найкраще підійде в холодну пору року, адже володіє зігріваючими властивостями, проте шоколад з цим додатком можна їсти круглий рік. Щодо лікувальних властивостей, то найсприятливішу дію він має при захворюваннях дихальних шляхів, адже знімає набряки, запалення та очищає дихальні шляхи в цілому.
9. Ваніль - здавна відома своїми приємними смаковими якостями, які доповнюють випічку та десерти, кавові напої. Корисно використовувати її при підвищеній температурі тіла та проблемах із травленням.
10. Кмин - дуже популярна добавка до випічки, супів, м'ясних та рибних страв, кави та шоколаду, адже володіє не тільки особливими смаковими якостями, а й вітамінами В, Е, β-каротином, кальцієм та калієм. Здійснює сприятливий вплив на нервову та травну системи організму, запобігає здуттю живота та швидко освіжає подих.
1. Кунжут - стане чудовим доповненням до салату, випічки та кондитерських виробів. Він є справжнім джерелом вітамінів та корисних елементів - В2, В1, РР, С, А, Е, залізо, калій, натрій, магній, кальцій, фосфор, цинк - ще не весь перелік позитивних характеристик. Більш детально про його користь можна прочитати за посиланням, де й можна замовити пряність: http://buket-menu.com.ua/specii/pryanosti/kunzhut/. Окрім кулінарії кунжут має широке застосування в лікуванні та косметології - він показаний при запальних процесах в організмі, захворюваннях нирок, гіпертонії, знижує високий рівень холестерину в крові, допомагає відновити імунні сили організму, додає бадьорості та сил. В косметології кунжутна олія використовується для загоєння сонячних опіків, мікротравм, для масажу та звуження пор.
2. Гвоздика - ще одна пряність, яка додасть пікантності вашим напоям та м'ясним стравам. Вона володіє тонізуючими властивостями, а також антисептичні та знеболюючі властивості стануть в нагоді тим, хто хоче швидко позбутися простуди.
3. Кардамон має сильний аромат, який чудово поєднується із кави, молоком, сирами, шоколадом та іншими десертами. Його також часто використовують при лікуванні простуди, адже він зміцнює імунні сили організму, полегшує кашель та сприяє одужанню в цілому. Окрім цього освіжає подих та має сприятливу дію при поганому травленні.
4. Імбир за останні роки став чи не найпопулярнішою приправою до напоїв та випічки. А його лікувальні властивості при застуді широко відомі кожному, адже він має протизапальні властивості, а також корисний для травлення та кровообігу.
5. Базилік - ідеальний додаток до салатів, рибних страв, картоплі та бобових. Вітаміни В, К та С, якими багата ця зелень допоможуть при проблемах із травленням, а також має протизапальні властивості, - хороший спосіб профілактики простудних захворювань.
6. Коріандр - пряність доповнить смакові якості ваших м’ясних та рибних страв, випічки та десертів. Вітаміни РР, А, В, кальцій, магній, цинк, селен - набір тих вітамінів, які потрібні нам для бадьорого стану організму, боротьби з вірусами, хорошого апетиту та нормалізації травлення.
7. Кориця - також популярна пряність, яка всім відома та багатьом давно припала до смаку, як доповнення до кави, глінтвейну, випічки та десертів. Чудово справляється з лікуванням застуди та тонізує організм.
8. Перець чилі найкраще підійде в холодну пору року, адже володіє зігріваючими властивостями, проте шоколад з цим додатком можна їсти круглий рік. Щодо лікувальних властивостей, то найсприятливішу дію він має при захворюваннях дихальних шляхів, адже знімає набряки, запалення та очищає дихальні шляхи в цілому.
9. Ваніль - здавна відома своїми приємними смаковими якостями, які доповнюють випічку та десерти, кавові напої. Корисно використовувати її при підвищеній температурі тіла та проблемах із травленням.
10. Кмин - дуже популярна добавка до випічки, супів, м'ясних та рибних страв, кави та шоколаду, адже володіє не тільки особливими смаковими якостями, а й вітамінами В, Е, β-каротином, кальцієм та калієм. Здійснює сприятливий вплив на нервову та травну системи організму, запобігає здуттю живота та швидко освіжає подих.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: