Вживання в їжу перцю чилі допомагає зменшити ризик виникнення серцево-судинних захворювань, що свідчить дослідження корейських вчених
Продукт, що знижує ризик серцево-судинних захворювань
В ході дослідження учасники віком старше 18 років включали в раціон перець або його похідні на період від чотирьох до 12 тижнів.
З'ясувалося, що речовина Capsicum annuum, яка міститься в перці, знижує ризик розвитку метаболічного синдрому, який являє собою комплекс порушень обміну речовин і є передумовою для розвитку хвороб серця і діабету другого типу. Речовина допомагає зменшити рівень холестерину в організмі і володіє яскраво вираженим антиоксидантним ефектом.
Крім того, автори з'ясували, що перець також може сприяти нормалізації рівня цукру в організмі шляхом зменшення запалення. Проте, вчені попередили, що цю корисну властивість продукту ще належить підтвердити додатковими клінічними випробуваннями.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей