Квашена капуста повинна бути на вашому столі якомога частіше. Медики і дієтологи називають 4 причини для цього
Квашена капуста - не просто закуска, це «вітамінна бомба»!
Квашена капуста з давніх часів вважається важливим природним засобом для зміцнення здоров'я. При цьому багато любителів цього дійсно корисного продукту не розуміють цінності соку, який залишається після ферментації, і просто виливають його. А дарма!
Ось чотири позитивних ефекти для здоров'я, якщо регулярно їсти квашену капусту і пити її сік:
1. Квашена капуста - джерело вітамінів, стимулюючих обмін речовин. Ферментовану капусту називають «вітамінною бомбою». Крім вітаміну С вона містить вітамін К - важливий компонент згортання крові і підтримки здоров'я кісток. Вітамін B12 забезпечує здоров'я нервової системи, фолієва кислота підтримує організм у формуванні крові і клітин. У ній багато бета-каротину, що важливо для здоров'я шкіри, очей, кісток, і в цілому для імунної системи.
2. Сік квашеної капусти забезпечує організм мінералами. Крім вітамінів, квашена капуста містить багато мінералів. До них відносяться натрій, калій, магній і кальцій. Таким чином, сік капусти корисний для серця, кров'яного тиску, нервової системи, м'язів і кісток.
3. Квашена капуста корисна для кишечника. Кисломолочні бактерії в білокачанної капусті виходять в результаті ферментації. У кишечнику ці бактерії діють як природні пробіотики, які очищають кишкову флору, і патогенам важче там осісти. Результат - хороше травлення і сильна імунна система.
4. Сік квашеної капусти допомагає при запорах. Розсіл квашеної капусти стимулює травлення і діє як м'яке проносне. Але тут не слід перестаратися, це може привести до діареї. Рекомендується вживати невелику склянку соку в день.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей