Американські вчені провели дослідження за участю 99 вагітних жінок, щоб встановити, вплив якого соку може захистити плід від травм мозку під час внутрішньоутробного розвитку
Вчені з'ясували, який сік може знизити ризик травми мозку
Такі травми можуть спричинити за собою затримку внутрішньоутробного розвитку, яка виникає через нестачу поживних речовин і кисню, що надходять в організм новонародженого. Причиною цієї нестачі може бути пошкоджена плацента. Цей діагноз доводиться на одного з десяти немовлят, що підвищує ризик смерті або порушення розвитку нервової системи.
У дослідженні, дані якого опубліковано в науковому журналі Scientific Reports, йдеться, що американські вчені розділили вагітних жінок на кілька груп за рівнем вживання гранатового соку. Експеримент показав, що щоденне вживання цього напою позитивно впливає на зниження ризику травм голови, особливо на третьому триместрі. Саме в цей період центральна нервова система плода особливо вразлива.
Дія гранатового соку пояснюється великим вмістом в ньому поліфенолів - антиоксидантів, які також є в зеленому чаї, ягодах, червоному вині і мигдалі. При вживанні цих продуктів поліфеноли проникають через гематоенцефалічний бар'єр, що допомагає при профілактиці нейродегенеративних захворювань.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?