Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Лікувальні властивості бурякового соку: як правильно готувати і приймати

08:00, 23 Бер 2021 · Категорія: Харчування, Жіноче здоров'я, Чоловіче здоров'я, Народна медицина · Переглядів 17058 · 

Невелика кількість соку цього корисного коренеплоду, якщо пити його регулярно, здатна позбавити від хронічних хвороб

Лікувальні властивості бурякового соку: як правильно готувати і приймати

Лікувальні властивості бурякового соку: як правильно готувати і приймати



Буряк недарма називають овочем молодості. Корисні властивості цього коренеплоду відомі досить давно. Лікарі настійно рекомендують включити його в раціон людям, що мають проблеми з шлунково-кишковим трактом, щитовидної залози, серця. Благотворно буряк діє на гіпертоніків і на тих, хто страждає анемією.

Не менш цілющий вплив на організм має і сік з буряка. У ньому високий вміст магнію, йоду, фолієвої кислоти. Для овочевої культури характерний оптимальний баланс натрію і кальцію. У буряках присутній необхідний людині калій і хлор. Завдяки цьому можна очистити судини, знизити рівень холестерину, нормалізувати травлення, поліпшити роботу лімфатичної системи і т.д.

Також напій добре приймати при тромбофлебіті, варикозному розширенні вен, якщо є проблеми з печінкою і жовчним міхуром.

І все ж навіть у такого чарівного засобу є протипоказання. Більш того, його користь і шкода безпосередньо залежать від того, чи правильно ви його готуєте і приймаєте.

Кому варто відмовитися від прийому напою

Тим, хто страждає від сечокам'яної хвороби, печії, має підвищену кислотність шлунка, знижений кров'яний тиск, ревматоїдний артрит і подагру, цукровий діабет.

Як правильно готувати буряковий сік

Візьміть свіжі коренеплоди без ознак псування. Можна пропустити їх через соковитискач або блендер. Якщо немає такої можливості, використовуйте звичайну тертку. Отриману кашку процідіть через ситечко або відіжміть, використовуючи складену в декілька шарів марлю. Щоб отримати 100 мл соку буде потрібно один маленький коренеплід.

Правила прийому

Почніть з малих доз, не більше столової ложки. І тільки змішаний з іншими овочевими соками: морквяним, огірковим, гарбузовим, апельсиновим. Або просто розведіть кип'яченою водою. Приймати першу дозу - обов'язково натщесерце, потім протягом доби 3-4 рази. Буряковий сік має своєрідний смак і багатий ефірними маслами. Тому йому необхідно відстоятися 3-4 години в холодильнику, щоб вивітрилися всі ароматичні сполуки, а також випав осад, від якого потрібно позбутися.

До речі, буряковий сік - прекрасний засіб від шкірних запалень, нежиті, гаймориту. У цих випадках накладають примочки або закапують в ніс чистий сік (по 2 краплі в кожну ніздрю). А сік, змішаний з лимоном - прекрасний засіб для полоскання при ангіні.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

16:12
Дієтологи розповіли про корисну альтернативу молоку
12:24
Вчені з Канади визначили несподівану причину ожиріння
22:43
Дієтолог розповіла, як уберегтися від нітратів у свіжій зелені
10:50
Медики розповіли, яка каша на сніданок знизить ризик інсульту
23:03
Стало відомо, які фрукти смертельно небезпечні
12:21
Дієтологиня розвінчала поширений міф про корисний сніданок
23:27
Скільки яєць можна їсти щодня без шкоди для здоров’я
12:17
Ендокринолог розповіла, кому не варто їсти млинці
19:20
Печиво «Марія» може викликати діабет, випадіння зубів і навіть зупинку серця
8:54
Що їсти і пити, щоб не було печії
11:38
Чому не варто пити розігрітий чай: з’явилося наукове пояснення
10:49
Дієтологи назвали 5 причин починати день з тарілки вівсянки
21:31
Вчені з'ясували, як звуки їжі допомагають схуднути
11:02
Дієтологи назвали найкращий час для обіду
9:00
Учені розповіли, о котрій годині потрібно снідати, обідати та вечеряти
18:19
Як правильно їсти банани: дієтологиня назвала користь і шкоду популярного фрукта
15:01
Небезпека, яку приховують у собі свіжовичавлені соки
12:03
Щоденне споживання кави знижує ризик смерті – скільки потрібно пити?
9:35
Медики розповіли, чим небезпечний мед для здоров'я
11:07
Дієтолог пояснив, чи можна дорослим людям пити молоко
23:37
Дієтолог розповіла як грамотно схуднути на гречці за 5 днів
9:41
Медики розповіли про шкоду ранкового чаю на порожній шлунок
23:58
Що їсти перед сном, щоб схуднути
23:18
Фахівці назвали продукти, які більшість готує неправильно
10:12
Топ-5 корисних продуктів, які варто додати в раціон
9:07
Чому здорове харчування — це не так складно, як здається
8:48
Як змінити харчові звички й не зірватися: покрокова інструкція
8:31
5 простих і корисних сніданків для активного дня
23:09
Як харчуватися здорово, якщо немає часу та бажання готувати
15:40
Топ-5 Міфів про здорове харчування, в які досі вірять
10:51
Банани не можна їсти вранці: дієтолог назвав причину
22:33
Експерти назвали переваги вживання зеленого чаю перед сном
9:35
Медики розповіли, який хліб допомагає схуднути
8:28
Коли краще їсти яблука: вранці чи ввечері
11:26
Шкідливі звички в харчуванні: що заважає нам бути здоровими?
10:48
Здорові перекуси: смачні та корисні ідеї між прийомами їжі
7:19
Як сніданок впливає на продуктивність протягом дня
0:43
Грейпфрут — новий суперфуд?
23:50
Топ-5 магазинних солодощів, що не зашкодять фігурі
22:51
Як кольори, запахи й текстури впливають на наше сприйняття їжі?
Здоров'я в соцмережах: