Сьогодні в аптеках достатньо засобів, щоб полегшити страждання, але що робити, якщо ліків під рукою не виявилося?
Відчуття печіння в стравоході, в результаті вживання невідповідної їжі, створює дискомфорт. Печія, як правило, виникає через 15-20 хвилин після їжі. Так організм сигналізує про проблеми з шлунково-кишковим трактом. Існують домашні засоби, що дозволяють позбутися від неї.
Жувальна гумка. Вона, як не дивно, досить ефективно працює. При пережовуванні у нас виробляється слина, що діє як природний кислотний буфер. Ви частіше ковтаєте, це відштовхує кислоти, які прагнуть вийти з стравоходу.
Менше їжі. Якщо печія - ваш частий супутник, намагайтеся денний раціон прийому їжі поділити на п'ять-шість разів і є невеликими порціями. Так ви не тільки зменшите симптоми рефлюксу, але і з більшою ймовірністю скинете вагу.
Харчова сода. Ті, хто страждає печією, знають про її рятівні властивості. Справа в тому, що харчова сода, має високий рівень pH, тому нейтралізує шлунковий сік і позбавляє від печії. Приймайте її так: у склянці з теплою водою розчиніть чайну ложку соди. Пийте перед їжею або при перших ознаках печії. Але будьте обережні: цим засобом зловживати не можна. Гранична доза - сім чайних ложок протягом 24 годин. Інакше напій може викликати набряк і нудоту.
Чай з імбиру і мигдальне молоко. Щоб заспокоїти печію, просто пийте імбирний чай. Це ефективний натуральний засіб, в корені є ферменти, які природним чином розщеплюють амінокислоти. Імбир володіє додатковою перевагою - антибактеріальною, противірусною дією. «Загасити» кислоту допоможуть і парочка горіхів мигдалю або мигдальне молоко.
З'їжте банан. Банани, як і мигдаль, - лужні продукти, які здатні регулювати рівень pH в шлунку. Банани також допомагають, покриваючи слизову оболонку шлунка і, таким чином, захищаючи його від шлункової кислоти. Банани багаті калієм, необхідним для всмоктування їжі в шлунок, а також клітковину, яка важлива для усунення шкідливих токсинів. Тим, хто страждає печією, краще включити банани в свій щоденний раціон.