Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Хочете отримати більше користі від буряка? Зробіть з нього порошок!

18:00, 15 Кві 2021 · Категорія: Харчування, Рецепти, Жіноче здоров'я, Чоловіче здоров'я · Переглядів 2000 · 

Чайна ложка бурякового порошку має ті ж корисні властивості, що і цілий овоч

Хочете отримати більше користі від буряка?  Зробіть з нього порошок!

Хочете отримати більше користі від буряка? Зробіть з нього порошок!



Користь буряка і соку з нього для серцево-судинної системи і загального здоров'я відома. Але не у всіх є можливість або бажання часто їсти цей овоч. Що ж робити?
- Якщо вам не подобається буряк, альтернативою може стати порошок з нього, він більш концентрований, ніж свіжий овоч і має нейтральний смак. Один свіжий буряк еквівалентний чайній ложці пудри з нього, - рекомендує дієтолог і лікар Харрієт Холм.

За її словами, в буряковому порошку міститься більше антиоксидантного потенціалу і органічних кислот в порівнянні з соком і вареним буряком. Крім того, бурякову пудру можна додавати в соуси, смузі, макарони, торти, кекси - загалом, скрізь, де потрібні корисні поживні речовини або натуральний барвник.

6 корисних переваг бурякового порошку для здоров'я

1. Багато корисних нітратів. Буряковий порошок - джерело нітратів, які в організмі перетворюються в нітрити, а потім в оксид азоту, що сприяє розширенню кровоносних судин, і знижує кров'яний тиск.

2. Протизапальні властивості. Буряк містить антиоксидантні поліфенольні сполуки, що володіють протизапальними властивостями і здатністю нейтралізувати вільні радикали і захищати клітини від ушкодження, яке може привести до хронічних захворювань.

3. Протираковий ефект. Буряк містить беталаїни, що володіють протираковою дією.

4. Джерело вітаміну С і фолієвої кислоти. У буряках багато вітамінів C і B9 (фолієвої кислоти). Вітамін С необхідний для біосинтезу колагену, загоєння ран і метаболізму. Фолієва кислота для виробництва червоних кров'яних тілець і зростання клітин.

5. Містить необхідні мінерали. Буряковий порошок - відмінний спосіб включити в свій раціон такі важливі для здоров'я мікроелементи, як залізо, марганець і калій.

6. Джерело клітковини. Порошок з буряка допомагає досягти рекомендованої денної норми клітковини, що сприяє зниженню ризику раку кишечника і його здоров'ю.

Як зробити порошок з буряка самостійно

Вимийте, почистіть і натріть буряк. Розкладіть його на таці, уникаючи прямих сонячних променів. Рівномірно висушіть, періодично помішуючи, до крихкого стану.

Прискорити сушку можете на слабкому вогні в каструлі протягом 15-25 хвилин, або в духовці при температурі не вище 180 градусів. Головне, не підпалити продукт.

Завершальний етап - подрібнення сушеного буряку на м'ясорубці. Порошок можна зберігати в герметичному контейнері, уникаючи попадання сонячних променів на строк до одного року.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

22:43
Дієтолог розповіла, як уберегтися від нітратів у свіжій зелені
10:50
Медики розповіли, яка каша на сніданок знизить ризик інсульту
23:03
Стало відомо, які фрукти смертельно небезпечні
12:21
Дієтологиня розвінчала поширений міф про корисний сніданок
23:27
Скільки яєць можна їсти щодня без шкоди для здоров’я
12:17
Ендокринолог розповіла, кому не варто їсти млинці
19:20
Печиво «Марія» може викликати діабет, випадіння зубів і навіть зупинку серця
8:54
Що їсти і пити, щоб не було печії
11:38
Чому не варто пити розігрітий чай: з’явилося наукове пояснення
10:49
Дієтологи назвали 5 причин починати день з тарілки вівсянки
21:31
Вчені з'ясували, як звуки їжі допомагають схуднути
11:02
Дієтологи назвали найкращий час для обіду
9:00
Учені розповіли, о котрій годині потрібно снідати, обідати та вечеряти
18:19
Як правильно їсти банани: дієтологиня назвала користь і шкоду популярного фрукта
15:01
Небезпека, яку приховують у собі свіжовичавлені соки
12:03
Щоденне споживання кави знижує ризик смерті – скільки потрібно пити?
9:35
Медики розповіли, чим небезпечний мед для здоров'я
11:07
Дієтолог пояснив, чи можна дорослим людям пити молоко
23:37
Дієтолог розповіла як грамотно схуднути на гречці за 5 днів
9:41
Медики розповіли про шкоду ранкового чаю на порожній шлунок
23:58
Що їсти перед сном, щоб схуднути
23:18
Фахівці назвали продукти, які більшість готує неправильно
10:12
Топ-5 корисних продуктів, які варто додати в раціон
9:07
Чому здорове харчування — це не так складно, як здається
8:48
Як змінити харчові звички й не зірватися: покрокова інструкція
8:31
5 простих і корисних сніданків для активного дня
23:09
Як харчуватися здорово, якщо немає часу та бажання готувати
15:40
Топ-5 Міфів про здорове харчування, в які досі вірять
10:51
Банани не можна їсти вранці: дієтолог назвав причину
22:33
Експерти назвали переваги вживання зеленого чаю перед сном
9:35
Медики розповіли, який хліб допомагає схуднути
8:28
Коли краще їсти яблука: вранці чи ввечері
11:26
Шкідливі звички в харчуванні: що заважає нам бути здоровими?
10:48
Здорові перекуси: смачні та корисні ідеї між прийомами їжі
7:19
Як сніданок впливає на продуктивність протягом дня
0:43
Грейпфрут — новий суперфуд?
23:50
Топ-5 магазинних солодощів, що не зашкодять фігурі
22:51
Як кольори, запахи й текстури впливають на наше сприйняття їжі?
21:13
Сучасні дослідження фаст-фуду спростовують репутацію нездорової їжі
20:55
Які суперфуди можуть стати основою вашого раціону?
Здоров'я в соцмережах: