Хочете отримати більше користі від буряка? Зробіть з нього порошок!
18:00, 15 Кві 2021 · Категорія: Харчування, Рецепти, Жіноче здоров'я, Чоловіче здоров'я · Переглядів 1902 ·
Чайна ложка бурякового порошку має ті ж корисні властивості, що і цілий овоч
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Користь буряка і соку з нього для серцево-судинної системи і загального здоров'я відома. Але не у всіх є можливість або бажання часто їсти цей овоч. Що ж робити?
- Якщо вам не подобається буряк, альтернативою може стати порошок з нього, він більш концентрований, ніж свіжий овоч і має нейтральний смак. Один свіжий буряк еквівалентний чайній ложці пудри з нього, - рекомендує дієтолог і лікар Харрієт Холм.
За її словами, в буряковому порошку міститься більше антиоксидантного потенціалу і органічних кислот в порівнянні з соком і вареним буряком. Крім того, бурякову пудру можна додавати в соуси, смузі, макарони, торти, кекси - загалом, скрізь, де потрібні корисні поживні речовини або натуральний барвник.
6 корисних переваг бурякового порошку для здоров'я
1. Багато корисних нітратів. Буряковий порошок - джерело нітратів, які в організмі перетворюються в нітрити, а потім в оксид азоту, що сприяє розширенню кровоносних судин, і знижує кров'яний тиск.
2. Протизапальні властивості. Буряк містить антиоксидантні поліфенольні сполуки, що володіють протизапальними властивостями і здатністю нейтралізувати вільні радикали і захищати клітини від ушкодження, яке може привести до хронічних захворювань.
3. Протираковий ефект. Буряк містить беталаїни, що володіють протираковою дією.
4. Джерело вітаміну С і фолієвої кислоти. У буряках багато вітамінів C і B9 (фолієвої кислоти). Вітамін С необхідний для біосинтезу колагену, загоєння ран і метаболізму. Фолієва кислота для виробництва червоних кров'яних тілець і зростання клітин.
5. Містить необхідні мінерали. Буряковий порошок - відмінний спосіб включити в свій раціон такі важливі для здоров'я мікроелементи, як залізо, марганець і калій.
6. Джерело клітковини. Порошок з буряка допомагає досягти рекомендованої денної норми клітковини, що сприяє зниженню ризику раку кишечника і його здоров'ю.
Як зробити порошок з буряка самостійно
Вимийте, почистіть і натріть буряк. Розкладіть його на таці, уникаючи прямих сонячних променів. Рівномірно висушіть, періодично помішуючи, до крихкого стану.
Прискорити сушку можете на слабкому вогні в каструлі протягом 15-25 хвилин, або в духовці при температурі не вище 180 градусів. Головне, не підпалити продукт.
Завершальний етап - подрібнення сушеного буряку на м'ясорубці. Порошок можна зберігати в герметичному контейнері, уникаючи попадання сонячних променів на строк до одного року.
- Якщо вам не подобається буряк, альтернативою може стати порошок з нього, він більш концентрований, ніж свіжий овоч і має нейтральний смак. Один свіжий буряк еквівалентний чайній ложці пудри з нього, - рекомендує дієтолог і лікар Харрієт Холм.
За її словами, в буряковому порошку міститься більше антиоксидантного потенціалу і органічних кислот в порівнянні з соком і вареним буряком. Крім того, бурякову пудру можна додавати в соуси, смузі, макарони, торти, кекси - загалом, скрізь, де потрібні корисні поживні речовини або натуральний барвник.
6 корисних переваг бурякового порошку для здоров'я
1. Багато корисних нітратів. Буряковий порошок - джерело нітратів, які в організмі перетворюються в нітрити, а потім в оксид азоту, що сприяє розширенню кровоносних судин, і знижує кров'яний тиск.
2. Протизапальні властивості. Буряк містить антиоксидантні поліфенольні сполуки, що володіють протизапальними властивостями і здатністю нейтралізувати вільні радикали і захищати клітини від ушкодження, яке може привести до хронічних захворювань.
3. Протираковий ефект. Буряк містить беталаїни, що володіють протираковою дією.
4. Джерело вітаміну С і фолієвої кислоти. У буряках багато вітамінів C і B9 (фолієвої кислоти). Вітамін С необхідний для біосинтезу колагену, загоєння ран і метаболізму. Фолієва кислота для виробництва червоних кров'яних тілець і зростання клітин.
5. Містить необхідні мінерали. Буряковий порошок - відмінний спосіб включити в свій раціон такі важливі для здоров'я мікроелементи, як залізо, марганець і калій.
6. Джерело клітковини. Порошок з буряка допомагає досягти рекомендованої денної норми клітковини, що сприяє зниженню ризику раку кишечника і його здоров'ю.
Як зробити порошок з буряка самостійно
Вимийте, почистіть і натріть буряк. Розкладіть його на таці, уникаючи прямих сонячних променів. Рівномірно висушіть, періодично помішуючи, до крихкого стану.
Прискорити сушку можете на слабкому вогні в каструлі протягом 15-25 хвилин, або в духовці при температурі не вище 180 градусів. Головне, не підпалити продукт.
Завершальний етап - подрібнення сушеного буряку на м'ясорубці. Порошок можна зберігати в герметичному контейнері, уникаючи попадання сонячних променів на строк до одного року.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: