Вчені з'ясували, що вживання кисломолочних продуктів може зупинити цитокіновий шторм при коронавірусі
Як йогурт і кефір можуть врятувати вам життя під час коронавірусу
Цитокіни хвилюються
Важкі респіраторні інфекції, такі як COVID-19, можуть бути смертельними через надмірні реакції імунітету, так звані цитокінові шторми. На цьому тлі обнадіює відкриття ізраїльських вчених, які виявили, що йогурт або кефір можуть зупинити ці смертельно небезпечні для життя наслідки.
Як виявилося, кисломолочні продукти можуть в кращу сторону змінювати мікробіом хворої людини. Так кишковим бактеріям легше виявляти патогенні загрози і реагувати на інфекції без шаленої цитокінової реакції.
Потрібні пробіотики
Нещодавно дослідники з університету Бен-Гуріона виявили в кефірі і натуральному йогурті пробіотики, які приносять користь і регулюють запальні процеси в організмі. За рахунок цього кисломолочні продукти надають пом'якшувальний ефект на наслідки цитокінового шторму, який не щадить здорові клітини легенів.
До того ж пацієнти з COVID-19 змушені приймати антибіотики та інгібітори, які послаблюють мікробіом хворої людини і порушують обмін цитокінами між його імунними клітинами.
Пий кефір, живи веселіше
Раніше дослідницька група проаналізувала дані пацієнтів з COVID-19, у яких розвинувся цитокіновий шторм. Виявилося, що запалення є одним з найсерйозніших чинників ризику виникнення цитокинового шторму при коронавірусі.
Гарна новина полягає в тому, що кефір та інші пробіотики вирішують цю проблему, як і безліч відомих антиоксидантів, флавоноїдів і поживних речовин, які можуть природним чином зменшити запальні процеси, допомагаючи організму боротися з коронавірусом і іншими інфекціями.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?