Американські вчені з Північно-Західного університету в штаті Іллінойс з'ясували, що регулярне споживання кави може знизити ймовірність захворіти коронавірусом
Вчені повідомили про здатність кави знижувати ймовірність зараження COVID-19
За словами авторів дослідження, в тих, хто п'є одну або більше чашок кави в день, ризик коронавірусу на 10% нижче в порівнянні з людьми, які не споживають напій. Ризик розвитку пневмонії був нижче також у літніх любителів цього напою.
Вчені з'ясували, що споживання кави пов'язане з такими біомаркерами, як CRP (С-реактивний білок), інтерлейкін-6 (ІЛ-6) і їхнім позитивним впливом на перебіг COVID-19.
Ефект кави як засобу стимулювання імунітету заслуговує подальшого вивчення, вважають дослідники.
- Наші результати підтверджують гіпотезу про те , що фактори харчування можуть впливати на окремі аспекти імунної системи, отже, на сприйнятливість до COVID-19. Заохочення дотримання певних харчових звичок може бути додатковим інструментом до існуючих рекомендацій щодо захисту від COVID-19 для обмеження поширення цього вірусу, - уклали вчені.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?