Як зробити сало максимально корисним і при цьому красивим
14:00, 27 Лип 2021 · Категорія: Харчування, Рецепти, Жіноче здоров'я, Чоловіче здоров'я · Переглядів 1541 ·
Якщо щодня з'їдати потроху сала, то здоров'я стане міцнішим
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Дієтологи - за
Сало - продукт, який люблять всі. Ну, або майже все. Цей продукт давно завоював свою популярність у всьому світі. Правда, за кордоном його називають беконом.
Дієтологи кажуть, що сало можна використовувати, як в ролі однієї зі складових у страві, так і в ролі повноцінної закуски.
Багато людей, щиро люблячи сало, все-таки вважають, що воно шкідливе для здоров'я і сприяє накопиченню зайвих кілограмів. Однак це не так: дієтологи називають сало дуже корисною стравою і рекомендують його їсти кожній людині.
Припустимо з'їдати по 20-30 грамів сала щодня: тоді для здоров'я буде суцільна користь.
Незвичайний спосіб засолювання сала
Якщо солити сало за перевіреним рецептом вам набридло і хочеться спробувати щось нове, рекомендуємо засолити його з цибулевим лушпинням. Не сумнівайтеся: такий делікатес оцінять і ваші домашні та гості.
Інгредієнти:
- Сало або грудинка - 0,5 кг
- Вода - 1 л
- Цибулиння
- Лавровий лист - 3 листочка
- Чорний перець горошком - 10-15 шт.
- Запашний перець - 3 горошини
- Часник - 6-7 зубків
- Спеції (хмелі-сунелі, солодкий червоний перець, чорний мелений)
- Цукор - 1 ч. л.
- Сіль - 1-2 ст. л.
Спосіб приготування:
1. Спочатку приготуйте розсіл. Закип'ятіть воду в каструлі, додайте в неї сіль, цукор, чорний і запашний перець. Нехай покипить 5 хвилин.
2. Нарізаємо сало шматочками по 5 см. Можна брати грудинку, з м'ясними прожилками.
3. Заздалегідь підготуйте лушпиння цибулі і не економте: чим більше, тим більш насиченим буде колір готового продукту. Не забудьте промити її злегка під холодною водою від бруду і пилу.
4. Відправляємо лушпиння до закипілого розсолу.Туди ж закладаємо підготовлене сало. Вода повинна повністю покривати продукт, так що простежте за цим. Варимо страву 10-15 хвилин.
5. Залиште сало остигати в розсолі. Потім дістаньте з води і приберіть його в холодильник на добу.
6. Через 24 години промокніть шматочки сала паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу.
7. Зробіть приправу: змішайте в мисці всі спеції. Видавіть туди ж часник. Перемішайте все до однорідного стану.
8. Умочіть кожен шматок в приправі. Залиште сало просочуватися спеціями ще на 12-24 години в холодильнику.
9. На наступний вечір закуску можна подавати до столу.
Смачного!
Сало - продукт, який люблять всі. Ну, або майже все. Цей продукт давно завоював свою популярність у всьому світі. Правда, за кордоном його називають беконом.
Дієтологи кажуть, що сало можна використовувати, як в ролі однієї зі складових у страві, так і в ролі повноцінної закуски.
Багато людей, щиро люблячи сало, все-таки вважають, що воно шкідливе для здоров'я і сприяє накопиченню зайвих кілограмів. Однак це не так: дієтологи називають сало дуже корисною стравою і рекомендують його їсти кожній людині.
Припустимо з'їдати по 20-30 грамів сала щодня: тоді для здоров'я буде суцільна користь.
Незвичайний спосіб засолювання сала
Якщо солити сало за перевіреним рецептом вам набридло і хочеться спробувати щось нове, рекомендуємо засолити його з цибулевим лушпинням. Не сумнівайтеся: такий делікатес оцінять і ваші домашні та гості.
Інгредієнти:
- Сало або грудинка - 0,5 кг
- Вода - 1 л
- Цибулиння
- Лавровий лист - 3 листочка
- Чорний перець горошком - 10-15 шт.
- Запашний перець - 3 горошини
- Часник - 6-7 зубків
- Спеції (хмелі-сунелі, солодкий червоний перець, чорний мелений)
- Цукор - 1 ч. л.
- Сіль - 1-2 ст. л.
Спосіб приготування:
1. Спочатку приготуйте розсіл. Закип'ятіть воду в каструлі, додайте в неї сіль, цукор, чорний і запашний перець. Нехай покипить 5 хвилин.
2. Нарізаємо сало шматочками по 5 см. Можна брати грудинку, з м'ясними прожилками.
3. Заздалегідь підготуйте лушпиння цибулі і не економте: чим більше, тим більш насиченим буде колір готового продукту. Не забудьте промити її злегка під холодною водою від бруду і пилу.
4. Відправляємо лушпиння до закипілого розсолу.Туди ж закладаємо підготовлене сало. Вода повинна повністю покривати продукт, так що простежте за цим. Варимо страву 10-15 хвилин.
5. Залиште сало остигати в розсолі. Потім дістаньте з води і приберіть його в холодильник на добу.
6. Через 24 години промокніть шматочки сала паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу.
7. Зробіть приправу: змішайте в мисці всі спеції. Видавіть туди ж часник. Перемішайте все до однорідного стану.
8. Умочіть кожен шматок в приправі. Залиште сало просочуватися спеціями ще на 12-24 години в холодильнику.
9. На наступний вечір закуску можна подавати до столу.
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: