Зелені цукіні дуже корисні і можуть легко поєднуватися з різними стравами
Сезон кабачків: як отримати більше користі від популярного овоча цього літа
З настанням сезону кабачків їх багато на прилавках, і вони коштують копійки. До того ж ці овочі в достатку ростуть на городі. Як звернула увагу американський дієтолог і шеф-кухар Мішель Дудаш, цукіні також легко готувати, як і вирощувати:
- Як і в більшості овочів, в кабачках мало вуглеводів і холестерину, а також насичених жирів. Крім того, вони містить каротиноїди, такі як лютеїн, який допомагає підтримувати здоров'я шкіри. При цьому всі різновиди річних кабачків однакові по живильній цінності, - зауважила вона.
3 простих рецепта з кабачками:
1.Сирі цукіні. Це найлегший і корисний спосіб насолодитися овочем. Просто наріжте тонкі скибочки кабачків або гарбуза. Зробіть з них салат, постарайтеся поєднувати з кабачками жирні продукти, вони допоможуть засвоїти жиророзчинні поживні речовини з овочів. Збризніть оливковою олією, додайте пармезан, спеції. У сирих кабачках зберігаються всі водорозчинні поживні речовини, таких як вітаміни B і C, які вимиваються при готуванні.
2. Оладки з кабачків. Кращий спосіб змусити навіть прискіпливого їдця їсти овочі. Хто може встояти перед хрусткими шматочками, приготованими в клярі? До складу натертих і обсмажених на сковорідці овочів можна включити картоплю або гарбуз, морквуа, головне, не переборщити з олією для смаження.
3. Фаршировані човники. Ще одна легка страва. Можна використовувати традиційний рецепт фаршированих кабачків, використовуючи суміш яловичого фаршу, кіноа і кропу, і тушкувати або запікати їх в томатному соусі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей