Напій з петрушки зміцнить серце, прочистить судини
11:00, 22 Сер 2021 · Категорія: Харчування, Жіноче здоров'я, Чоловіче здоров'я, Народна медицина · Переглядів 3806 ·
Цим рецептом користувалися ще ченці в монастирях
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Ліки на грядці
Про те, що петрушку використовують і в косметичних, і в медичних засобах, знає багато хто. І це не випадково. У своєму складі зелень має величезну кількість біоактивних речовин. Саме вони так необхідні для зміцнення стінок судин. Вони роблять їх міцнішими і гнучкішими, усувають один з найбільш неприємних симптомів - задишку і підвищують серцевий тонус до стану здорової людини.
У петрушці міститься фолієва кислота, яка очищає кров. Тому, хто їсть багато петрушки, анемія не страшна. У петрушці дуже багато калію, який відповідає за регулювання артеріального тиску.
Петрушка прискорює метаболічні процеси і надає позитивний ефект на процес перетравлення їжі. Її рекомендують вживати в будь-якому вигляді тим, у кого проблеми зі шлунком: ароматні зелені гілочки здатні регулювати кислотність, захищають від печії та інших більш плачевних станів.
Старовинний рецепт
Як відомо, монахи лікувалися тим, що «Бог пошле», ось і придумали цілющий напій, до складу якого входить вино, мед і петрушка.
Для приготування цілющого напою вам знадобиться:
- 1 великий пучок молодої петрушки;
- 1 літр сухого червоного вина;
- 2 ст. ложки винного оцту;
- 4-6 ст. ложок меду, якщо страждаєте діабетом доза меду не повинна перевищувати 3-х ложок.
У ліки піде вся зелень і стебла в тому числі. Петрушку ретельно промити, обсушити, щоб пішла волога і дрібно порубати ножем. Потім покладіть зелень в емальовану каструльку або іншу ємність з нержавіючої сталі. Потім додають вино і вливають оцет. Поставте на слабкий вогонь і тримайте до перших ознак кипіння. Коли з'являться перші бульбашки, прикрийте суміш кришкою наполовину і варіть вино з петрушкою 5 хвилин.
Після вимикайте і залиште остигати хвилин на 15 хвилин і додайте в напій мед. Добре розмішайте, дайте повністю охолонути. І тільки після розлийте в стерильні пляшки зі скла. Надійно заткніть пробками і приберіть на зберігання в темне місце.
Як приймати
Ліки пийте по 25 мл відразу ж після їжі 3 рази в день. Курс - 2 тижні. Потім перерва на 14 днів. І знову двотижневий курс лікування. Напій може зберігатися до 8 місяців. Після ви зможете його приймати при необхідності.
Про те, що петрушку використовують і в косметичних, і в медичних засобах, знає багато хто. І це не випадково. У своєму складі зелень має величезну кількість біоактивних речовин. Саме вони так необхідні для зміцнення стінок судин. Вони роблять їх міцнішими і гнучкішими, усувають один з найбільш неприємних симптомів - задишку і підвищують серцевий тонус до стану здорової людини.
У петрушці міститься фолієва кислота, яка очищає кров. Тому, хто їсть багато петрушки, анемія не страшна. У петрушці дуже багато калію, який відповідає за регулювання артеріального тиску.
Петрушка прискорює метаболічні процеси і надає позитивний ефект на процес перетравлення їжі. Її рекомендують вживати в будь-якому вигляді тим, у кого проблеми зі шлунком: ароматні зелені гілочки здатні регулювати кислотність, захищають від печії та інших більш плачевних станів.
Старовинний рецепт
Як відомо, монахи лікувалися тим, що «Бог пошле», ось і придумали цілющий напій, до складу якого входить вино, мед і петрушка.
Для приготування цілющого напою вам знадобиться:
- 1 великий пучок молодої петрушки;
- 1 літр сухого червоного вина;
- 2 ст. ложки винного оцту;
- 4-6 ст. ложок меду, якщо страждаєте діабетом доза меду не повинна перевищувати 3-х ложок.
У ліки піде вся зелень і стебла в тому числі. Петрушку ретельно промити, обсушити, щоб пішла волога і дрібно порубати ножем. Потім покладіть зелень в емальовану каструльку або іншу ємність з нержавіючої сталі. Потім додають вино і вливають оцет. Поставте на слабкий вогонь і тримайте до перших ознак кипіння. Коли з'являться перші бульбашки, прикрийте суміш кришкою наполовину і варіть вино з петрушкою 5 хвилин.
Після вимикайте і залиште остигати хвилин на 15 хвилин і додайте в напій мед. Добре розмішайте, дайте повністю охолонути. І тільки після розлийте в стерильні пляшки зі скла. Надійно заткніть пробками і приберіть на зберігання в темне місце.
Як приймати
Ліки пийте по 25 мл відразу ж після їжі 3 рази в день. Курс - 2 тижні. Потім перерва на 14 днів. І знову двотижневий курс лікування. Напій може зберігатися до 8 місяців. Після ви зможете його приймати при необхідності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: