Довгожителі воліють пити чай. Про користь чорного, зеленого і білого чаю говорилося неодноразово. Останнім часом популярність набирає ще один напій, який робить сильний позитивний вплив на організм людини
Напій довголіття: популярний чай зі спеціями від хвороб серця і запалення
Чайний гриб або комбуча - це шипучий ферментований чай, який відомий своїм освіжаючим запахом і смаком і має антиоксидантні, антибактеріальні і протизапальні властивості. Сьогодні цей напій готують з чаю, цукру, дріжджів і бактерій. У поєднанні з куркумою і імбиром він стає в рази корисніше, що робить цей чай справжнім напоєм, що сприяє довголіттю.
Яку користь приносить чайний гриб?
Комбуча надає антиоксидантну дію на печінку. Згідно з дослідженнями, проведеними на щурах, регулярне вживання цього напою знижує токсичність деяких хімічних речовин для печінки, в певних випадках на 70%. Чайний гриб допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань. Всього за 30 днів він може поліпшити два маркера цих захворювань - "поганий" холестерин ЛПНЩ (ліпопротеїнів низької щільності) і "хороший" ЛПВЩ. Також комбуча знижує цукор у крові та допомагає боротися з раком за рахунок запобігання зростанню і поширенню ракових клітин.
Чим корисна куркума?
Ця спеція є сильним антиоксидантом за рахунок вмісту в ній куркуміна. Спеція допомагає зменшити запалення, болі в суглобах. Їй також приписують захисні властивості проти діабету і хвороб серця. Вчені вважають, що куркумін потенційно може знижувати ризик розвитку раку молочної залози, яєчників, легенів, шкіри, мозку і травної системи. Крім того, куркума допомагає печінці під час гострого або хронічного пошкодження органу, йдеться в дослідженні.
Імбир
Про корисні властивості імбиру відомо давно. Дослідження показало, що ця пряність допомагає при нудоті і блювоті, зменшує запалення, сприятливо впливає на травну функцію. Імбир також попереджає виникнення раку кишечника.
Змішати чайний гриб з імбиром і куркумою в ємності, яку потрібно закрити тканинної кришкою. Настояти напій слід в темному місці протягом 24-48 годин. Після цього його проціджують, і він готовий до вживання. Зберігати напій потрібно в холодильнику.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?