Медики клініки Майо перерахували продукти, які потенційно призводятьдо скорочення терміну життя.
Продукти зменшують тривалість життя
Згідно з рекомендацією дієтолога установи Лізи Торборг, виключити з раціону продукти з перероблених компонентів. Так, через високий вміст в них насичених жирів і солі, під заборону потрапили ковбасні вироби. За словами фахівця, саме така їжа сприяє підвищенню ризику ранньої смерті.
"В одному з досліджень встановлено зв'язок між регулярним вживанням червоного м'яса і зростанням ризику захворювань серцево-судинної системи, онкології, особливо раку товстої кишки", - попередила Торборг.
Крім того, ще один фахівець клініки кардіолог Стефен Копецкі повідомив, що надмірне вживання продуктів, що містять цукор, а також смажених страв підвищують ймовірність розвитку захворювань серця, судин і діабету, що, очевидно, негативно позначається на продовження і якості життя.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?